Hozzávalók:
1 kg zöldparadicsom
50 g finomítatlan nádcukor
25 g gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 db chili
fél teáskanál egész bors
A felöntőléhez:
400 g víz
100 g ecet (10%)
fél evőkanál só
A megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom levét is hozzáadom. a dunsztolás : egy óra gyöngyöző vízben.
Az uborkát alaposan megmossuk kefézve,majd a két végeit levágjuk és hosszában bevágjuk keresztben az uborka fele hosszáig úgy,hogy az uborka azért egyben maradjon. A megfelelő nag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHordós-dobálós helyett: 30 literes hordóimat tavaly másra használtam fel (majd jön az is). Kis vödröket vettem és nem bántam meg!!! Nem kellett kavargatni a zöldségeket a lébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomot megmosom. Ha a héját lehúzom, akkor párpercre forró vízbe teszem, utána már könnyen lejön a héja. Ha nem húzom le a héját, akkor feldarabolom. Fazékba teszem, és fel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézVégy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű