Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A LEGKIRÁLYABB SÖRKORCSOLYA: PIKÁNS CSIRKESZÁRNYAK


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ó csirkeszárny receptért sem kell már messzire mennetek, hiszen most épp egy ilyet hoztunk el nektek. Ez az az alapanyag, amit bármilyen finom páccal fel tudtok turbózni és egy korsó jéghideg sör társaságában elképesztő élményben lehet részetek. Ha lehet még egy kis útravaló tanácsunk az életben számotokra, akkor azt mondanánk, hogy rögtön háromszoros mennyiséget készítsetek belőle, mert nagyon addiktív cucc!



Hozzávalók (4 személyre)

A fűszerpáchoz:

1 kg csirekeszárny
2 dl étolaj
1 tk cayenne bors
1 tk pirospaprika
fél tk fokhagymapor
só, bors
A mázhoz:

4 ek méz
2 ek szójaszósz
4 tk chiliszósz
2 tk paradicsompüré
fél tk keményítő
só, bors
szerecsendió
2 tk szezámmag

Elkészítés:


A fűszerpáchoz az olajaban elkeverjük a fűszereket és jól átforgatjuk benne a megmosott, szárnyvég nélküli csirekeszárnyakat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük bőrös oldalukkal felfelé, alufóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

Amíg sül elkészítjük a ragacsos mázat: a mézben csomómentesre keverjük az összes hozzávalót, a szezámmagot a legvégén adjuk hozzá. A megsült szárnyakra öntjük a masszát, jól átforgatjuk és már a fólia nélkül 200 fokon további 10 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csípős csirkeszárny
Csípős csirkeszárny

Keverjük össze a pác hozzávalóit, majd vonjuk be vele a csirkeszárnyakat, és néhány órát pihentessük. Állítsuk össze a galuskatésztát: a lisztet és a vizet egy fakanállal keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkefalatkák friss fűszerekkel
Csirkefalatkák friss fűszerekkel

Egy nappal a sütés előtt a csirkemellet alaposan megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy nagyobb tálban elkészítjük a pácot, amelyhez összekeverjük a joghurtot, a felaprított fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zsiványbuksza burgonya krokettel
Zsiványbuksza burgonya krokettel

A húst éles késsel bevágjuk és szétnyitjuk, mint a könyvet. Kiklopfoljuk, sózzuk. Egy kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. Felkarikázzuk a hagymát, kolbászt, so...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Abbahagyhatatlan csirke
Abbahagyhatatlan csirke

A csirkecombokat félbevágjuk, mindkét oldalát besózzuk. A fűszereket a liszttel összekeverjük, és a csirkecombokat beleforgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. A maradék fűsze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk