Hozzávalók
Hozzávalók 22 cm-es kapcsos tortaformához
2 kezeletlen héjú narancs
20 dkg darált mandula
4 tojás
1/2 dl kókuszolaj
15 dkg nyírfacukor
1/2 vaníliarúd magjai
1 csipet só
a sziruphoz:
1 narancs leve
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál citromlé
a tálaláshoz:
aprított pisztácia
Elkészítés
1.Fűszeres narancstorta
A narancsokat bő vízbe tesszük, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 3 órát főzzük, közben időnként megforgatjuk, hogy minden oldalukat érje a víz. Kihűtjük.
Ezután félbevágjuk, eltávolítjuk a magokat, és késes robotgépben pürésítjük a gyümölcsöt. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, tovább pépesítjük, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 160 fokon 60-70 percig sütjük. (Tűpróba!)
Közben elkészítjük a szirupot: a hozzávalókat felforraljuk, pár percig főzzük, majd kihűtjük. Amikor a torta megsült, még melegen leöntjük a sziruppal, és hagyjuk teljesen kihűlni. Pisztáciával megszórva tálaljuk.
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük. Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk. Derelyemetszővel végig vágjuk a...
Elkészítési idő: 1 óraTepsi mérete: 20x36 cm 1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeve...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt jó közepes hőmérsékletűre. Öntsük a hozzávalókat egy tálba és jól keverjük össze. (Célszerű a vajjal, a túróval és a tejföllel kezdeni) Öntsük a masszát a k...
Elkészítési idő: