Tortalap:
- 6 tojás sárgája
- 6 ek. víz
- 32 dkg porcukor
- 22 dkg liszt
- 1 sütőpor
- felvert tojás fehérje
Krém:
- 1 cs Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 cs gesztenyemassza
- 1/2 rum aroma
Főzött krém:
- 1 egész tojás
- 2 ek. liszt
- 2 dl tej
- kb. 2,5-3 dl tejszín ---> cukorral habosra verni
Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
A sütőt előmelegítjük. Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük. Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmosom, kb. 20 dkg-t félbevágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm. A többi eper a tetejére kerül díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt ep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük is a házi karamellel: A hozzávalókat feltesszük egy lábasban melegedni. Folyamatosan keverve felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük. Gyakran keverjünk rá. Idővel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű