- 5 tojás
- 100 ml víz
- 7 g sütőpor
- 70 g negyedannyi édesítő
- 65 g kakaó por
A krém hozzávalói:
- 1 kg túró
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- fél citrom héja
- ízlés szerint édesítő
- 2 csomag lapzselatin
- 8 kanál víz
A tetejére:
- eper, málna, áfonya vagy amilyen gyümölcsöt szeretnél
- 2 csomag Dr. Oetker express tortazselé piros színben
◾️Ezeket összekeverjük egy habverővel és egy 26 cm-es sütőpapíros tortaformába töltjük. 180°-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percet sütjük.
◾️A túrót a joghurttal kikeverjük.
◾️Hozzáadjuk a citrom levét és az édesítőt.
◾️ A zselatin lapokat 5 percre vízbe áztatjuk.
◾️Ezután 8 kanál vizet teszünk egy kisebb lábasba és beletesszük a kinyomkodott zselatin lapokat.
◾️Langyosra melegítve feloldjuk a vízben a zselatint (fontos, hogy ne forrjon a víz).
◾️Hozzákeverjük a túrós krémhez és a piskóta tetejére kenjük.
◾️Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.
◾️A túrós krém tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel.
◾️A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük és a gyümölcsökre csurgatjuk.
◾️Teljes dermedésig hűtőbe tesszük.
6 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. A tojások sárgáját a 3/4 cukorral a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá. A lisztbe belekeverek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tökéletesen sima máz eléréséhez a porcukrot többször, legalább háromszor szitáljuk át. A tojásfehérjét engedjük át egy szitán, majd pár órát (4-5) hagyjuk a hűtőben. Adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Vágjuk ketté az almákat és távolítsuk el a közepét a magokkal együtt. Ez után vágjuk fel vékony szeletekre. 2. A többi hozzávalót tedd egy nagy tálba és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű