Családireceptkönyv.hu

CSOKIS KALAND


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt (Nature Cookta - a mandulából hideg préseléssel nyert liszt)
25 g de Zaan kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz

Meggy öntet:
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin

Marcipán réteg:
70 g diabetikus marcipán

Csokis tejszíntöltelék:
90 g víz
150 g eritritol
60 g de Zaan kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin*

*Főzött zselatin:
1 liter víz
160 g zselatin
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot.

Krokant (roppanós rész)
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula

Díszítés:
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika

Elkészítés:


Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot.
420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160C-on 10-15 percig sütjük.

Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. (Lehetőleg előző nap főzzük össze.)

A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz NE érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.

A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.

CSOKIS KALAND

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Málnazselés tejfölhabos
Málnazselés tejfölhabos

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Répatorta gluténmentesen
Répatorta gluténmentesen

A sárgarépát megtisztítjuk, finom reszelőn lereszeljük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverővel kifehéredésig, jó habosra verjük. Fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Meggyes-babapiskótás sütés nélküli
Meggyes-babapiskótás sütés nélküli

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MARCIPÁNOS CSOKI TORTA
MARCIPÁNOS CSOKI TORTA

Megsütjük a piskótát a hozzávalókból, hagyjuk kihűlni, majd 3 felé vágjuk fel. A mascarponet habosra keverjük a porcukorral, kétfelé vesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládé...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk