A piskótához
6 evőkanál búzaliszt (BL55)
6 evőkanál kristálycukor
6 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
10 g vaníliás cukor
12 g sütőpor
A krémhez
450 g tehéntúró (félzsíros)
390 ml joghurt - natúr
6 evőkanál porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db narancs leve és héja
250 ml Meggle cukrászhab
A tojásból, lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, és a sütőportól szokásos módon piskótát sütöttem!
A túrót összekevertem a natúr joghurttal, a porcukorral, vaníliás cukorral, a narancs levével és a héjával!
Ezek után felvertem a tejszínhabot és összekevertem a krém alappal!
A piskótát 3 felé vágtam, a krém 1/3 részét rákentem, erre rá egy piskótalap, újabb krém rá, tetejére a 3. piskótalap és arra a maradék krém!
Ízlés szerint díszítjük!
A sütőt 200 fokra melegítjük, a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A tészta és a habcsóklap hozzávalóit megfelezzük és külön-külön készítjük elő és sütjük meg a két lapot. 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKészítsük el egymás után a két tésztalapot. Mindkét eljárás uaz, csak a sötétlapnál adunk hozzá 2 e kakaót. A joghurtot keverjük össze a tojással, adjuk hozzá a cukrot, majd az e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük, majd belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz