25 dkg cukor
6 dkg zsír v. 8 dkg vaj
25 dkg liszt
3 dkg kakaó
2,5 dl tej
1 tojás
1 csomag sütőpor (20 g)
1 citrom héja
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a tojások sárgáját, a búzadarát, a vaníliás cukrot, a sőt összekeverjük és állni hagyjuk / a búzadara megduzzadjon / A tojásfehérjéket felverjük és a túrós masszába kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű