25 dkg cukor
6 dkg zsír v. 8 dkg vaj
25 dkg liszt
3 dkg kakaó
2,5 dl tej
1 tojás
1 csomag sütőpor (20 g)
1 citrom héja
Vizes piskóta lapot sütök lapos tepsiben, gyorsabban sül, mint a tortaformás, mert vékony tömegű. A túlsütésnél kiszáradhat és akkor nehezen tekerhető, törik. Száraz konyharuhára...
Elkészítési idő:A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán keve...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.
Elkészítési idő: 40 percA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). Ezután tűpr...
Elkészítési idő: