A tésztához
40 dkg liszt
1 élesztő
2-2,5 dl tej
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
csipet só
1-2 ek. cukor
Töltelékhez
35-40 dkg szőlő
3 tojás
cukor
fahéj
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd egy kivajazott tepsibe vagy piteformába terítjük, letakarjuk, és abban hagyjuk megkelni. Közben a szőlőt megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Ha a tészta megkelt, akkor a szőlőt a héjas felével a tésztára terítjük, megcukrozzuk, és fahéjjal ízesítjük. Ezután kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük hat evőkanál cukorral, és összedolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Ezt öntjük a gyümölcs tetejére. Elsimítjuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze. Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citroml...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle A piramis formát kiporcukrozzuk és belenyomjuk a tésztagolyót, közepébe lyukat csinálunk és meggyet nyomunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Forrósítsunk tejet egy lábasban, majd adjuk hozzá a búzadarát, főzzük, míg besűrűsödik. Húzzuk le a tűzről. Egy tálban keverjük össze a tojá...
Elkészítési idő: 25+20 perc Nehézség: Könnyű