- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dkg só (1,5 ek.)
- 2 dkg cukor (1,5 ek.)
- 4 ek. olaj
- 1 sütőpor
- 2 tojás
- 2 p. kefír
Az élesztőt felfuttatom kevés tejben.
Bedagasztom és hűtőszekrénybe teszem, ahol több napig eláll.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel bedagasztom...
Elkészítési idő:Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: 1,5 óraA hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd keverőtálban duplájára kelesztjük. Általában tejet kíván még és mivel én most elfelejtettem joghurtot és bele tenni, még többet vett f...
Elkészítési idő: 1,5 óra