- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 dkg só (1,5 ek.)
- 2 dkg cukor (1,5 ek.)
- 4 ek. olaj
- 1 sütőpor
- 2 tojás
- 2 p. kefír
Az élesztőt felfuttatom kevés tejben.
Bedagasztom és hűtőszekrénybe teszem, ahol több napig eláll.
A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a porcukrot, a reszelt citromhéjat és a vanília-kivonatot, és elektromos robotgéppel alaposan kikeverjük. Egy másik tálban a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket elkeverjük a cukorral, sóval, porélesztővel, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, beleütjük a tojást, ruganyos tésztát gyúrunk belőle, maj...
Elkészítési idő: 2,5 Nehézség: KönnyűHa kész, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és picipogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy kapcsos tortaformát vastagon kivajazunk, a vajat megolvasztjuk, a diót és a cukrot kikeverjük. Fogj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes