4 tojássárgája
20 dkg cukor
12 dkg zsír
Ezeket kikeverni, utána:
18 dkg liszt
felvert tojás fehérje
1 sütőpor
Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütni.
A hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hi...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport. A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit tésztát a hűtőből kivesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy kiengedjen. Nekem 6 lapos tésztám volt, ezt egyenként kicsit kinyújtottam, először félbe, majd átlósan né...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik ed...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű