Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács (sose keményedik meg)


Írta:

Adag: mindig kevés
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg margarin
2 db tojás
30 dkg cukor
1 ek Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
7 ek méz
1 ek szódabikarbóna
8 dkg liszt

Elkészítés:


Margarint, tojást, cukrot, fűszerkeveréket géppel jól összekeverjük. Közben 7 ek mézet 1 evőkanál szódabikarbónával tűzön fehéredésig összevegyítjük és az előző masszához keverjük. Végül az egészhez 80 dkg lisztet adunk. 1 óra pihentetés után lisztezett tepsiben lehet sütni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Joghurt torta
Joghurt torta

Egy deciliter joghurtot kissé felmelegítünk, belekeverjük a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a zselatinos és a sima joghurtot. A piskótát kapcso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar rizi
rizi

bu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: evilany
Csokipudingos kocka
Csokipudingos kocka

A pudingport a cukorral, a kakaóporral és a tejjel megfőzöm, majd kihűtöm. Amikor kihűlt hozzáverem a sütőporos lisztet, a tojást, a reszelt narancs héjat és a levét, majd a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rácsos diós linzer
Rácsos diós linzer

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és egy órát hűtőben pihentetjük. Ezalatt összekeverjük a darált diót, a cukrot és a lekvárt. Lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk