Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézeskalács (sose keményedik meg)


Írta:

Adag: mindig kevés
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg margarin
2 db tojás
30 dkg cukor
1 ek Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
7 ek méz
1 ek szódabikarbóna
8 dkg liszt

Elkészítés:


Margarint, tojást, cukrot, fűszerkeveréket géppel jól összekeverjük. Közben 7 ek mézet 1 evőkanál szódabikarbónával tűzön fehéredésig összevegyítjük és az előző masszához keverjük. Végül az egészhez 80 dkg lisztet adunk. 1 óra pihentetés után lisztezett tepsiben lehet sütni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zürichi Kenyér
Zürichi Kenyér

A tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
Írta: Klári
Almás-pudingos levél
Almás-pudingos levél

ALMÁS-PUDINGOS LEVELES És most a desszert. Nagyon egyszerű, nagyon olcsó és naggggyon finom. Már egyszer feltettem, de azóta is többen kértétek, hogy részletfotók is készüljenek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pite - almás-béles (anyu-féle)
Pite - almás-béles (anyu-féle)

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, nyújtjuk, megtöltjük és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szedres chiffon pite
Szedres chiffon pite

Chef Cricket Az első chiffon tortát 1927-ben Harry Baker alkotta meg. 20 évig őrizte a receptjét. A schiffon krémek rendkívül könnyűek, habosak. Ez a recept egy fantasztikus sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk