26 dkg margarin
26 dkg zsír
5 dkg élesztő szétmorzsolva
1 kg liszt
20 dkg sajt, fele a tésztába
4 tojás sárgája
1 evőkanál só
Tejjel összegyúrni, pihentetni. Nyújtás után fehérjével bekenni, sajttal megszórni!
12 órás kovász receptje: 300 ml víz 300 g liszt rétes 2 evőkanál olaj ( kihagyható) 20 g élesztő A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Beteszek minden hozzávalót a...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KözepesA pogácsát előző napról megmaradt főtt krumpli felhasználásával is készíthetjük, vagy a megmaradt krumplipüréből, de akkor ebben az esetben a margarinból kevesebbet tegyünk a pogác...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben simára keverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni). A lisztben elkeverjük a sót, összekeverjük a túróval és reszelt sajttal, elmorzsoljuk benne a puha vajat, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűDuplájára kelesztjük,majd 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Jól megsajtozzuk,feltekerjük mint a beiglit,alálisztezünk,majd kinyújtjuk. Kiszaggatjuk,kicsit az oldalánál megsodorjuk,sütőpapí...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes