Piros tepsibe való adag:
Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 21 dkg cukor
- 6 tojás sárgája
- 3 cs. puncs pudingpor
- 1 cs. vanília pudingpor
- 1 cs. 10 g-os sütőpor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- kevés tej
- kb 2 kávéskanál liszt, cukor
- rum, vagy 1 egész rumaroma
Hab:
- 4 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 1 ek. ecet
Csokimáz:
- 15 dkg cukor
- 4 ek. tej
- 2,5 ek. kakaó
- 1/4 vaj
Krómozott tepsibe való adag (1,5 adag):
Tészta:
- 9 tojás fehérje
- 32 dkg cukor
- 9 tojás sárgája
- 4 cs. puncs pudingpor
- 2 cs. vanília pudingpor
- 1 cs. 12 g-os sütőpor
Krém:
- 37 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás sárgája
- kevés tej
- kb 3 kávéskanál liszt, cukor
- rum, vagy 1 egész rumaroma
Hab:
- 6 tojás fehérje
- 37 dkg cukor
- 1 ek. ecet
Piros tepsibe való adag:
Tészta:
6 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz fölött felverjük.
Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 cs. puncs, 1 cs. vanília pudingport, 1 cs. 10 g-os sütőport, és azonnal sütjük. (hideg sütőbe kell tenni, melyet csak akkor gyújtunk be, amikor beraktuk a tésztát!)
Kb. 35-40 percig sütjük. (1,5 adagot 45 percig)
Krém:
25 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 4 tojás sárgáját kikeverjük. A tojás sárgáját előzőleg egy kevés tejben kb 2 kávéskanál liszttel és cukorral felfőzzük, a kikevert vajat rummal (vagy egy egész rumaromával) összedolgozzuk.
Az így elkészült krémet a tészta közepébe kenjük.
Hab:
4 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött felverjük, 1 ek. ecetet beleteszünk.
Ha kemény a hab, a tészta tetejére tesszük.
A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, beletesszük a sót, a margarint és a cukor, majd takarékra állítva a lisztet folytonosan keverve belerakjuk. Amikor már összeállt, levesszük a tűzről, és hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű