Családireceptkönyv.hu

Szivárvány szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Piros tepsibe való adag:

Tészta:
- 6 tojás fehérje
- 21 dkg cukor
- 6 tojás sárgája
- 3 cs. puncs pudingpor
- 1 cs. vanília pudingpor
- 1 cs. 10 g-os sütőpor

Krém:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- kevés tej
- kb 2 kávéskanál liszt, cukor
- rum, vagy 1 egész rumaroma

Hab:
- 4 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 1 ek. ecet

Csokimáz:
- 15 dkg cukor
- 4 ek. tej
- 2,5 ek. kakaó
- 1/4 vaj

Krómozott tepsibe való adag (1,5 adag):

Tészta:
- 9 tojás fehérje
- 32 dkg cukor
- 9 tojás sárgája
- 4 cs. puncs pudingpor
- 2 cs. vanília pudingpor
- 1 cs. 12 g-os sütőpor

Krém:
- 37 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás sárgája
- kevés tej
- kb 3 kávéskanál liszt, cukor
- rum, vagy 1 egész rumaroma

Hab:
- 6 tojás fehérje
- 37 dkg cukor
- 1 ek. ecet

Elkészítés:


Piros tepsibe való adag:

Tészta:
6 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz fölött felverjük.
Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 cs. puncs, 1 cs. vanília pudingport, 1 cs. 10 g-os sütőport, és azonnal sütjük. (hideg sütőbe kell tenni, melyet csak akkor gyújtunk be, amikor beraktuk a tésztát!)
Kb. 35-40 percig sütjük. (1,5 adagot 45 percig)

Krém:
25 dkg vajat, 20 dkg porcukrot, 4 tojás sárgáját kikeverjük. A tojás sárgáját előzőleg egy kevés tejben kb 2 kávéskanál liszttel és cukorral felfőzzük, a kikevert vajat rummal (vagy egy egész rumaromával) összedolgozzuk.
Az így elkészült krémet a tészta közepébe kenjük.

Hab:
4 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött felverjük, 1 ek. ecetet beleteszünk.
Ha kemény a hab, a tészta tetejére tesszük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Zserbó omlós tésztából
Zserbó omlós tésztából

A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáadom a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozom. Három részre osztom, 20 percig hagyom pihenni. A tészta egyik harmadát vékonyr...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anikó
Grízes bögrés almás
Grízes bögrés almás

A grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almafánk
Almafánk

Az anyagokat összedolgozzuk, kanál segítségével kis pogácsákat formázunk, és azonnal forró olajban kisütünk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tepsis méteres kalács
Tepsis méteres kalács

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk