Tészta:
45 dkg finom liszt
2 db tojás
12 dkg méz
7 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl
5 dkg margarin
7 dkg darált dió
1 kávés kanál szódabikarbóna
Töltelék:
9 dl tejföl
20 dkg cukor
30 dkg darált dió
Bevonáshoz:
20 dkg tejcsoki+2 evőkanál olaj
10 dkg fehér csoki+1 evőkanál olaj
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy könnyű tésztát gyúrunk,4 részre osztom a tepsi hátán sütöm 180 fokon,
A krémhez a tejfölt a cukorral,dióval kikavarom,majd a kihűlt lapokat töltöm.A tetejére gőz fölött megolvasztom a csokit az olajjal,a fehér csokit is külön lábosba a tejcsokival áthúzom a tetejét a fehér csokit zsákba töltöm és csikózom a tetejét.
Hűtőbe rakom,másnap szeletelem.
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól do...
Elkészítési idő:Egy edényben összekeverjük a meleg tejet, a meleg vizet, a puha vajat a cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, majd dagasztó gépbe tesszük. Alacsony fokozaton keverve aprán...
Elkészítési idő:1. A tojást, a kakaóport és az édesítőszert, illetve a szódabikarbónát alaposan keverd össze! 2. Oszd el a tésztát háromfelé, használj mikrózható szilikonformákat. Ha ez nincs,...
Elkészítési idő: