1 kg tarja
25 dkg füstölt szalonna
1 tk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra.
Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát).
Szalonnát felszeleteljük, bevágjuk és kisütjük. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a hússzeleteket (kicsit párolhatjuk is). Tetejét pirospaprikával megszórhatjuk.
Hasábburgonyával és a sült szalonnával tálaljuk a húst.
Elkészítés: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával j...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel. 2. A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk. 3. A maradék vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldpaprika csumáját és magjait eltávolítjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, eltávolítjuk. A vöröshagymát apróra daraboljuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot falatnyi (nagyjából 2...
Elkészítési idő: 1 ó 30 p Nehézség: Könnyű