1 kg tarja
25 dkg füstölt szalonna
1 tk só
1 kk bors
1 kk pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra.
Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát).
Szalonnát felszeleteljük, bevágjuk és kisütjük. A visszamaradt zsiradékban megsütjük a hússzeleteket (kicsit párolhatjuk is). Tetejét pirospaprikával megszórhatjuk.
Hasábburgonyával és a sült szalonnával tálaljuk a húst.
A húst megmossuk és átkenjük olajjal, majd a fűszerekkel. Ha szeretnénk, át is kötözhetjük spárgával, hogy megtartsa a formáját. Tepsibe tesszük és öntünk alá egy kevés vizet, 200...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk és kolbászt is felkarikázzuk. 2. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cigánypecsenyéhez A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes