Családireceptkönyv.hu

Rántott ,,mac&cheese'' golyók marinara szósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

45 dkg ”szarvacska” tészta
3 ek. vaj
3 ek. liszt
6 dl tej
45 dkg trappista sajt
45 dkg gouda sajt
só, bors
szerecsendió
Panírhoz:
liszt
tojás
prézli
Marinara szósz:
6 db nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 db zellerszár
2 db sárgarépa
1 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregánó
1,5 dl paradicsomszósz
1 tk. bazsalikom
só, bors

Elkészítés:


1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát.

2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés mellett, apránként (3 adagban) hozzáadagoljuk. Folytonosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Ezután sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül belekeverjük a sajtot.

3. Miután kissé lehűlt a szósz, hozzáöntjük a kész tésztához és összekeverjük. Az így kapott masszát, 2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.

4. Amikor eléggé megdermedt, gyorsan dolgozva golyókat gyúrunk belőle, majd minimum 2 órára még mélyhűtőbe helyezzük.

5. Ezután először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk az összes golyót egyenként, és olajban aranybarnára sütjük.

Marinara szósz:

1. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon párolni kezdjük.

2. A sárgarépát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a zellerszárat is. Majd a hagymához adjuk. Egész kis lángon addig dinszteljük, amíg a sárgarépa és a zellerszár megpuhul. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

3. A paradicsomok héját, hogy le tudjuk húzni, forró-lobogó vízbe tesszük 20 mp-re, majd jeges vízbe áttesszük. Ezután a hámozott paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és szintén a szószhoz adjuk. Majd a fűszereket is hozzáadjuk, illetve, ha a paradicsom nem ad elég színt és nedvességet, akkor paradicsomszósszal felöntjük.

4. Addig főzzük kis lángon, amíg egy viszonylag sűrű testes mártást nem kapunk. A babérlevelet vegyük ki belőle a végén, mert később megkeseredhet tőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp: A golyókat minimum 2 órára, de érdemes akár egy egész éjszakára is mélyhűtőbe tenni, azért, hogy dermedtek legyenek, amikor panírozzuk őket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ravioli (gyúrt tészta)
Ravioli (gyúrt tészta)

a tészta hozzávalóit jól összekeverjük, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és nagyon vékonyra nyújtjuk. lisztet, v vizet lehet hozzáadni, ahogy az állaga kívánja Meg lehet tölteni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött lángos
Töltött lángos

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO
SAJTOS-TEJSZÍNES-PETREZSELYMES MÁRTÁS: ALFREDO

1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk