Családireceptkönyv.hu

Csirkemáj almaágyon


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertésmáj
2 db savanykás alma
1/2 db citrom leve
3 ek olaj
4 dkg vaj

bors
1 db újhagyma
2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
3 levél friss tárkony
5 kanál kökény lekvár

Elkészítés:


Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, kisújjnyi vastagra szeleteljük, majd a kissé megforrósított olaj és vaj keverékében kb. 2 perc alatt pirosra sütjük.
Kiszedjük, melegen tartjuk. A visszamaradó zsírban a kisebb darabokra vágott májat megpirítjuk, ha kész sózzuk, borsozzuk.
Az almákat tálra tesszük, a májat ráhalmozunk, melegen tartjuk. A visszamaradó zsíradékban megfonnyaszjuk az újjhagymát, felöntjük a tejföl és tejszín keverékével, 2-3 percig főzzük, sózzuk, megszórjuk az aprított tárkonnyal, és adunk hozzá 2-3 teáskanál kökény lekvárt.
Párolt rizzsel tálaljuk, amelyre a lekvárból csurgatunk.

Csirkemáj almaágyon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemáj - St-Galleni csirkemáj
Csirkemáj - St-Galleni csirkemáj

1. A májakat megtisztítom a szívektől, epétől, mindegyik májat kettészedem. 2. Összekeverem a borssal és a majoránnával, majd mindegyik fél májat egy-egy baconszeletbe tekerem....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával

A burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és fűszeres vízben 5 percen át főzzük, majd leszűrjük. A májat megtisztítjuk és 5 percen át főzzük, leszűrjük és a burgonyához kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-gombás csirkemell
Sajtos-gombás csirkemell

A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Resztelt máj
Resztelt máj

Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk