Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pontyhalászlé


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
8 szelet ponty
25-30 dkg ikra
25 dkg halászlésűrítmény
2 db halászlékocka
1 db hegyes papríka
1 közepes fej vöröshagyma
olaj

friss vagy tört csilipaprika
paradicsompüré
vörösbo

Elkészítés:


Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat.

Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes papríkával, sűríthetjük paradicsompürével.

Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.

Pontyhalászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Halászlé
Halászlé

A pontyot pucold meg, majd szeleteld fel. Ha akarod, a bőrét is lenyúzhatod. Sózd be, és tedd fél órára a hűtőbe. Rakd az aprólékot a keszegekkel, a fejekkel, a farkakkal, a belsős...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Füstölt lazacos tekercs
Füstölt lazacos tekercs

A spenótot forró sós vízbe dobjuk 5 percre. Leveles tésztát kihajtogatjuk, megszórjuk egy pici cheddar sajttal , rá a spenót , pici sóval, borssal szórjuk , rámorzsoljuk a feta saj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ropogós morzsakéregben sült lazac
Ropogós morzsakéregben sült lazac

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Egyprítógépben összekeverjük a magokat, mustárt, citromlét és petrezselymet majd a morzsát. A masszát rányomkodjuk a halra, végül olajjal és citromléve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Natúr hal rizzsel, tartármártásos kukoricával
Natúr hal rizzsel, tartármártásos kukoricával

A halat sózom, borsozom, majd kevés olajon mindkét oldalát megsütöm. A rizst megfőzöm. A majonézt sóval, borssal, porcukorral, tejföllel, pici citromlével kikeverem, hozzáöntöm a k...

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk