Családireceptkönyv.hu

Pontyhalászlé


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
8 szelet ponty
25-30 dkg ikra
25 dkg halászlésűrítmény
2 db halászlékocka
1 db hegyes papríka
1 közepes fej vöröshagyma
olaj

friss vagy tört csilipaprika
paradicsompüré
vörösbo

Elkészítés:


Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat.

Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes papríkával, sűríthetjük paradicsompürével.

Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.

Pontyhalászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
sült hekk
sült hekk

Ha nem előkészített, mirelit halat vettünk, akkor először a hekk pikkelyeit kaparjuk le. fejet farkát levágjuk A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Halfilé petrezselymes tejszínnel
Halfilé petrezselymes tejszínnel

A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Harcsapaprikás
Harcsapaprikás

A harcsafilét vágjuk kockára, majd a szalonnát és hagymát is aprítsuk fel. Elsőként a szalonnát süssük zsírjára és szűrjük le. A szalonna zsírjában, pirítsuk meg a felaprított ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Harcsapaprikás túróscsuszával
Harcsapaprikás túróscsuszával

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd 3-4 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, megszórj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk