2 db fiatal, egész galamb
12 és fél dkg zsíros, kockára vágott füstölt szalonna
20 dkg vegyes darált hús
2 és fél dl szárnyasalaplé
2 szem finomra aprított mogyoróhagyma
1 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 késhegynyi fahéj
2 evőkanál fenyőmag
1 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
1 evőkanál zsír
1 szál tisztított, karikára vágott póréhagyma
1 nagyobb szeletelt sárgarépa
1 és ¼ dl fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
1. A galambot kizsigereljük, megmossuk, és jól leszárogatjuk. A belsőségeit megtisztítjuk és felaprítjuk.
2. Egy serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját. A darált húst, a galambbelsőségeket, a mogyoróhagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és 10 percig sütjük. Ezután levesszük a tűzről, és sóval, borssal és fahéjjal fűszerezzük.
3. A töltelékhez a darált húsos pépet fenyőmaggal, zsemlemorzsával, petrezselyemmel és tojással összekeverjük. Megtöltjük vele a galambokat, és konyhai cérnával megkötözzük őket.
4. A zsírt pecsenyesütőben felforrósítjuk, és a galambokat minden oldalukon megpirítjuk benne. A póréhagymát és a sárgarépát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük. A fehérbort, majd a szárnyaslevest is ráöntjük. Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 30 percig pároljuk, közben a pecsenyelével többször meglocsoljuk.
5. A kész galambokat kivesszük a sütőtálból, a mártást szűrőn áttörjük, megsózzuk és megborsozzuk. A mártást külön kínáljuk a galambhoz.
A csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük. A mártás összetevőit közben ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA fiatal csirkének a belsőségeit, fejét nyakával, lábát (kaparó) levágtam (ezek majd levesbe jók lesznek). Sót, borsot, majorannát, fokhagymát, curryport összekevertem, ezzel bedör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű