Családireceptkönyv.hu

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók 3 főre

50 dkg csirkemellfilé tenyérnyi darabokra vágva

frissen őrölt bors
kb. 10 dkg liszt
2 kk pirospaprika
2 ek napraforgó olaj a sütéshez

A mártáshoz:

fél l tej
2 ek vaj
2 ek liszt

frissen őrölt bors
1 csokor bazsalikom apróra vágva
10 dkg bacon vagy főtt, füstölt tarja nagyon vékonyra szeletelve
10 dkg (füstölt) sajt, lereszelve
kevés vaj az edény kikenéséhez

Elkészítés:


A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok
Fokhagymás bundában sült csirkefalatok

A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk. sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Zöldséges tepsis csirke recept
Zöldséges tepsis csirke recept

A zöldségeket tetszés szerint felvagdaljuk. A tepsibe alufóliát teszünk. Meglocsoljuk olívával, és a zöldségeket beleszórjuk. A húst megmossuk, besózzuk, majd a zöldségekre sorb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pipimuffin
Pipimuffin

A muffin formát béleljük ki körkörösen egy bacon-nel. Egy másik bacon szalonnát vágjunk ketté, egyiket igazítsuk bele a muffin formába, majd a másikat is keresztbe – a bacon-ök kép...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Rántott csirkemáj
Csirkemáj - Rántott csirkemáj

1. A csirkemájat megmossuk, papírtörölközővel leszárítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. 2. Lisztbe, felvert tojásba, morzsába mártva bundázzuk, villával megszurkáljuk, hogy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk