fél kg csirkemáj
1 db póréhagyma
15-25 dkg libazsír
kakukkfű
zsája
balzsamecet
mustár
só
bors
A hagymát apróra vágom, megdinsztelem kicsit a zsírom, majd a megtisztított májat ráteszem, kb. 5 percig piriítom magasabb hőmérsékleten. Ezután beleteszem a zsáját, kakukkfüvet, balzsamecetet, sót és borsot és 30 percet főzöm fedő alatt alacsonyabb hőfokon. Mikor kész botmixerrel leturmixolom mustárral és szükség esetén sóval borssal.
1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. 2. A tej nagy részét egy lábosba öntjük és feltesszük melegedni. 3. kb. 1 dl hideg tejben elkeverjük az étkezési keményítőt és a cukrot. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat feltörjük egy tálba és beleszórjuk a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot, majd addig keverjük, amíg habos nem lesz. A tejet felforraljuk a csipetnyi sóval és fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy c...
Elkészítési idő: ? Nehézség: Könnyű