1 tasak/125 gr/bulgur
1 lilahagyma
2 közepes paradicsom
3 csokor petrezselyem
1 citrom
1 kanál olivaolaj
1/3 metélőhagyma
pár mentalevél
1 liter víz
só,bors
A vizet felforraljuk egy mokkáskanál sóval,forrás után beletesszük a tasakos bulgurt,10-15 percig benne hagyjuk,majd egy keverőtálba öntjük.
A lila hagymát,paradicsomot,metélőhagymát apró darabokra vágjuk,a petrezselymet,mentalevelet nagyon apró darabokra,majd ezeket is a keverőtálba tesszük.
Ráreszeljük a citrom héját,a fél citrom levét ráfacsarjuk,ráteszünk egy kanál ólivá olajat is.Jól összekavarjuk,majd lefedve a hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.
♥ A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízbe...
Elkészítési idő:Nálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy...
Elkészítési idő:A szárított kenyeret tegyük egy kevéske vízbe, és hagyjuk hadd ázzanak be. Eközben tisztítsuk meg és aprítsuk fel a zöldségeket.Amikor a kenyér megpuhul, facsarjuk ki, majd morzsol...
Elkészítési idő: 15+40 perc