Családireceptkönyv.hu

Tabbouleh


Írta:

Elk. idő: 1/2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tasak/125 gr/bulgur
1 lilahagyma
2 közepes paradicsom
3 csokor petrezselyem
1 citrom
1 kanál olivaolaj
1/3 metélőhagyma
pár mentalevél
1 liter víz
só,bors

Elkészítés:


A vizet felforraljuk egy mokkáskanál sóval,forrás után beletesszük a tasakos bulgurt,10-15 percig benne hagyjuk,majd egy keverőtálba öntjük.
A lila hagymát,paradicsomot,metélőhagymát apró darabokra vágjuk,a petrezselymet,mentalevelet nagyon apró darabokra,majd ezeket is a keverőtálba tesszük.
Ráreszeljük a citrom héját,a fél citrom levét ráfacsarjuk,ráteszünk egy kanál ólivá olajat is.Jól összekavarjuk,majd lefedve a hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.

Tabbouleh

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval,
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval,

A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk. Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk. A kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánlegyező
Padlizsánlegyező

1. A padlizsánokat megmossuk, a szárvégüket leválasztjuk, törzsüket hosszanti irányban, vékony szeletekre bevágjuk (A) úgy, hogy a szár felőli részen 4-5 cm egyben maradjon. A szel...

Elkészítési idő: 2 ó 15 p
Nehézség: Közepes
share
Savanyú hagyma saláta
Savanyú hagyma saláta

A megtisztított és nem túl vékony karikákra vágott hagymát annyi ecettel, sóval és cukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára főzzük. (Vigyázzunk, nehogy a hagyma te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Majonézes halsaláta (Treska)
Majonézes halsaláta (Treska)

Először megfőzzük a halfilét az alábbi lében. Egy nagyobb lábasba körülbelül 3 liter vizet öntünk, hozzáadunk 2,5 dl ecetet, a babérlevelet, 7-8 szem egész borsot, és a forrástól s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk