1 tasak/125 gr/bulgur
1 lilahagyma
2 közepes paradicsom
3 csokor petrezselyem
1 citrom
1 kanál olivaolaj
1/3 metélőhagyma
pár mentalevél
1 liter víz
só,bors
A vizet felforraljuk egy mokkáskanál sóval,forrás után beletesszük a tasakos bulgurt,10-15 percig benne hagyjuk,majd egy keverőtálba öntjük.
A lila hagymát,paradicsomot,metélőhagymát apró darabokra vágjuk,a petrezselymet,mentalevelet nagyon apró darabokra,majd ezeket is a keverőtálba tesszük.
Ráreszeljük a citrom héját,a fél citrom levét ráfacsarjuk,ráteszünk egy kanál ólivá olajat is.Jól összekavarjuk,majd lefedve a hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.
A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kiseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: 15+120' Nehézség: Könnyű1. A céklákat alaposan megmossuk, majd megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, felszeleteljük. 2. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, melegen lehámozzuk. Jénai tálba szeletelve lerakjuk. A hagymát fél karikákra vágjuk, besózzuk. Sós, cukros, ecetes lét forralunk, ha felforrt, a sós...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Könnyű