* 500 g csirkemáj
* 12 tojás
* 1 hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
* 1 tk só
* 1⁄2 tk őrölt bors
* 3 ek olaj
A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk.
A maradék tojás felverjük és összekeverjük a májjal, a főtt kockákra vágott tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, hagymát, fokhagymát és alaposan átkeverjük.
Olajozott sütőtálba előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kenyérrel kínáljuk.
.A szalámit a felvágott és megpirított szalonna zsírjában megpirítjuk. A csíkokra vágott hagymát, keverjük bele. Ha megpároltuk a hagymát öntsünk bele egy-két bögre vizet és addig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.A húst is megmossuk,...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: KözepesA tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. Zsírpapírral bélelt tepsibe emeljük a kinyújtott tésztát. Késsel hosszanti irányban végig vagdaljuk a tésztát 2 cm-es távolságokban. A végeiné...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsán kockára vágjuk, megsózzuk, egy szűrőbe rakjuk és hagyjuk fél órán át állni, majd átmossuk vízzel és hagyjuk lecsepegni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű