* 500 g csirkemáj
* 12 tojás
* 1 hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
* 1 tk só
* 1⁄2 tk őrölt bors
* 3 ek olaj
A csirkemájat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy kicsit előfőzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kihűlni.
A tojások felét keményre főzzük. Megtisztítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a fokhagymát szétzúzzuk.
A maradék tojás felverjük és összekeverjük a májjal, a főtt kockákra vágott tojással. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, hagymát, fokhagymát és alaposan átkeverjük.
Olajozott sütőtálba előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kenyérrel kínáljuk.
Az élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét megmostam, szárazra töröltem és vékony, lapos csíkokra vágtam. Fűszereztem és kevés olajjal meglocsoltam. Jól záródó edénybe tettem. Ha időnk engedi pihentessük e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA felmelegített folyadékba beleengedem a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzőm. Beleteszem a vajat (lehet ízesített), a sajtot (ettől csak finomabb lesz) Tortafo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb méretű és magasabb falú serpenyőben a szalonnát kisütöm, majd benne megdinsztelem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Kicsit lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikáva...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes