A paradicsomos alaphoz
1 db vöröshagyma, kevés olaj, fokhagyma, 500ml sűrített paradicsom, bors, oregano, bazsalikom, só
A húsgolyóhoz
1 db zsemle (szikkadt) 500g darálthús, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, feketebors (őrölt), oregánó (friss, vagy szárított), 1 db tojás, só
Elkészítés
Egy alacsony falú edényben olajat hevítünk, és ebben megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd ízesítjük sóval, cukorral, fűszerezzük őrölt fekete borssal, majorannával, oregánóval. Fedő alatt kis lángon főzzük, amíg összeállítjuk a húsgombócot. Először a zsömlét áztassuk be 10 percre, majd a húst, a zsömlét, tojást, fűszereket, zúzott fokhagymát, finomra vágott vöröshagymát, egy keverőtálba tesszük. Összekeverjük a hozzávalókat, majd kézzel legalább 5 percig „dagasztjuk” hogy a hús kis fehérjeszálai összeáljanak. (Legjobb ha az elkészült massza, egy éjszakát pihen, tehát előző nap összeállítva a legjobb.) Vizes kézzel kb. 4-5 cm-es gombócokat formázunk, majd kevés olajban elősütjük. A gombócokat óvatosan a paradicsommártásba tesszük. 45 percig lassan, kis lángon főzzük, az elpárolgott folyadékot vízzel vagy alaplével pótoljuk. Ha a gombócok elkészültek főtt spagetti tésztával tálaljuk. Én összekevertem egy jénaiban, a gombócokat viszont a tejerére rakosgattam. smile hangulatjel
A rizst megfőzöm. A felkockázott szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott vörös hagymát. Üvegesre párolom, majd a darált húst belekeverem, Hozzáadom a fűszereket, és fehére...
Elkészítési idő: 1 óra0. Feltesszük főni a 2 l vizet és hozzáadjuk a sót 1. Amint felfőtt a víz, vágunk egy pici lyukat a kukoricadarás zacsira és folyamatos keverés mellett öntjük a forró vízbe a dar...
Elkészítési idő: 1 óraA húst összekeverjük a rizzsel, tojással és fűszerekkel. A paprikát megmossuk, majd kicsumázzuk, és a húsos masszával megtöltjük. Ha marad ki hús, akkor gombócokat készítünk. Olajo...
Elkészítési idő: 1,5 óra