Családireceptkönyv.hu

8 káprázatos tészta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Joghurtos, sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál cukor,
2 bögre liszt.
Elkészítés:

A hozzávalókat öntsük egy tálba és gyúrjuk össze a tésztát. Ha a nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor egy kitűnő tésztát kapunk, amit megtölthetünk virslivel. Ha a kis lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor pedig perecet vagy kisebb süteményeket készíthetünk belőle.

2. Kelesztés nélküli tejfölös tészta



Hozzávalók:

1 bögre tejföl,
2 bögre liszt,
2 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
100 ml tej,
50 g olvasztott margarin.
Elkészítés:

Biztosan minden házban megtalálhatóak ennek a tésztának az elkészítéséhez szükséges alapanyagok, ez a tészta sós és édes sütemények elkészítéséhez is alkalmas. A hozzávalókat öntsük egy tálba és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Ha édes süteményt készítünk belőle, adhatunk hozzá még 2 evőkanál cukort.

3. Kefir alapú kelt tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
0,5 bögre napraforgó olaj,
1 evőkanál cukor,
1 kiskanál só,
1 kiskanál porélesztő,
2,5 bögre liszt.
Elkészítés:

Ez a tészta könnyű és bármilyen töltelékkel megtölthető. Keverjük el a porélesztőt a felmelegített kefirben, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni 1,5 órát.

4. Puha tészta kefirrel készítve 5 perc alatt

Hozzávalók:

2 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 bögre liszt,
1 bögre kefir vagy joghurt,
1 kiskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:

Keverjük el a szódabikarbónát a kefirben, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a lisztet, keverjük jól össze. A tészta könnyű és puha lesz, száraz töltelékeket töltsük (ne legyen folyékony a töltelék).

5. Puha tészta töltött süteményekhez

Hozzávalók:

300 ml tej vagy joghurt,
50 g friss és egy kiskanál szárított élesztő,
250 g margarin,
0,5 kiskanál só,
0,5 bögre cukor,
4 – 5 bögre liszt,
3 tojás.
Elkészítés:

Keverjük el az élesztőt langyos tejben vagy joghurtban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, dolgozzuk össze és tegyük be a hűtőbe. Ne készítsünk kemény tésztát, mert a margarin a hűtőben meg fog keményedni és nehéz lesz elnyújtani. Elkészíthetjük a tésztát este és hagyhatjuk állni reggelig a hűtőben.

6. Egyszerű tészta



Hozzávalók:

0,5 l tej,
1 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
1/3 bögre napraforgó olaj,
4 – 5 bögre liszt,
30 g friss élesztő.
Elkészítés:

Futtassuk fel langyos cukros tejben az élesztőt, majd adjuk hozzá a sót, az olajat és a lisztet, dolgozzuk jól össze, majd tegyük bele egy zacskóba és kössük be a zacskót úgy, hogy hagyjunk helyet a tésztának, mert kelni fog. Ez a tészta kiváló lepények készítéséhez.

7. Szódabikarbónás tészta, mindig sikerül

Hozzávalók:

2 tojás,
150 g margarin,
200 g tejföl,
1 bögre cukor,
50 g friss élesztő,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
4 bögre liszt,
0,5 kiskanál só.
Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt 50 ml langyos vízben, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, a cukorral felvert tojást, és a tejföllel elkevert szódabikarbónát. Keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a lisztet. A tészta nem kell kemény legyen, hagyjuk állni 10 percig, majd osszuk el több darabba, takarják le konyhakendővel, hagyjuk 40 percig kelni, utána süthetjük.

8. Túrós tészta

Hozzávalók:

2 bögre liszt,
200 g tehéntúró,
100 g puha vaj,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
0,5 kiskanál só,
1 tojás,
100 g cukor.
Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. A vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a túrót a tojást, keverjük jól össze, majd gyúrjunk belőle tésztát. Ez a tészta nagyon puha és omlós lesz, készíthetünk töltött süteményeket belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Leveles tésztába bújtatott töltött káposzta
Leveles tésztába bújtatott töltött káposzta

Leveles tésztába töltött káposzta gombócait töltjük, batyukba ,vagy tetszés szerinti formákba.Tetejét tojással meg kenjük .Zsirpapirral bélelt tepsibe fektetjük,majd megsütjük.Jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos makaróni
Sajtos makaróni

Először a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük. 25 dkg makarónit sós vízben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinis carbonara
Cukkinis carbonara

Felteszem a tészta vizét sóval, kevés olajjal, amikor felforr, beleöntöm a tésztát, és leírás szerint kifőzöm. A baconszeleteket kockázom, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Rakott nokedli
Rakott nokedli

1. A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. 2. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk