menu

Családireceptkönyv.hu

8 káprázatos tészta recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. Joghurtos, sajtos bögrés tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
1 bögre reszelt sajt,
0,5 kiskanál só,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál cukor,
2 bögre liszt.
Elkészítés:

A hozzávalókat öntsük egy tálba és gyúrjuk össze a tésztát. Ha a nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor egy kitűnő tésztát kapunk, amit megtölthetünk virslivel. Ha a kis lyukú reszelőn reszeljük le a sajtot, akkor pedig perecet vagy kisebb süteményeket készíthetünk belőle.

2. Kelesztés nélküli tejfölös tészta



Hozzávalók:

1 bögre tejföl,
2 bögre liszt,
2 teáskanál cukor,
1 teáskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 tojás,
100 ml tej,
50 g olvasztott margarin.
Elkészítés:

Biztosan minden házban megtalálhatóak ennek a tésztának az elkészítéséhez szükséges alapanyagok, ez a tészta sós és édes sütemények elkészítéséhez is alkalmas. A hozzávalókat öntsük egy tálba és alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Ha édes süteményt készítünk belőle, adhatunk hozzá még 2 evőkanál cukort.

3. Kefir alapú kelt tészta

Hozzávalók:

1 bögre kefir vagy joghurt,
0,5 bögre napraforgó olaj,
1 evőkanál cukor,
1 kiskanál só,
1 kiskanál porélesztő,
2,5 bögre liszt.
Elkészítés:

Ez a tészta könnyű és bármilyen töltelékkel megtölthető. Keverjük el a porélesztőt a felmelegített kefirben, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni 1,5 órát.

4. Puha tészta kefirrel készítve 5 perc alatt

Hozzávalók:

2 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 bögre liszt,
1 bögre kefir vagy joghurt,
1 kiskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:

Keverjük el a szódabikarbónát a kefirben, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a lisztet, keverjük jól össze. A tészta könnyű és puha lesz, száraz töltelékeket töltsük (ne legyen folyékony a töltelék).

5. Puha tészta töltött süteményekhez

Hozzávalók:

300 ml tej vagy joghurt,
50 g friss és egy kiskanál szárított élesztő,
250 g margarin,
0,5 kiskanál só,
0,5 bögre cukor,
4 – 5 bögre liszt,
3 tojás.
Elkészítés:

Keverjük el az élesztőt langyos tejben vagy joghurtban, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, dolgozzuk össze és tegyük be a hűtőbe. Ne készítsünk kemény tésztát, mert a margarin a hűtőben meg fog keményedni és nehéz lesz elnyújtani. Elkészíthetjük a tésztát este és hagyhatjuk állni reggelig a hűtőben.

6. Egyszerű tészta



Hozzávalók:

0,5 l tej,
1 tojás,
0,5 kiskanál só,
1 evőkanál cukor,
1/3 bögre napraforgó olaj,
4 – 5 bögre liszt,
30 g friss élesztő.
Elkészítés:

Futtassuk fel langyos cukros tejben az élesztőt, majd adjuk hozzá a sót, az olajat és a lisztet, dolgozzuk jól össze, majd tegyük bele egy zacskóba és kössük be a zacskót úgy, hogy hagyjunk helyet a tésztának, mert kelni fog. Ez a tészta kiváló lepények készítéséhez.

7. Szódabikarbónás tészta, mindig sikerül

Hozzávalók:

2 tojás,
150 g margarin,
200 g tejföl,
1 bögre cukor,
50 g friss élesztő,
0,5 kiskanál szódabikarbóna,
4 bögre liszt,
0,5 kiskanál só.
Elkészítés:

Futtassuk fel az élesztőt 50 ml langyos vízben, majd adjuk hozzá az olvasztott margarint, a cukorral felvert tojást, és a tejföllel elkevert szódabikarbónát. Keverjük jól össze, majd öntsük hozzá a lisztet. A tészta nem kell kemény legyen, hagyjuk állni 10 percig, majd osszuk el több darabba, takarják le konyhakendővel, hagyjuk 40 percig kelni, utána süthetjük.

8. Túrós tészta

Hozzávalók:

2 bögre liszt,
200 g tehéntúró,
100 g puha vaj,
2/3 kiskanál szódabikarbóna,
0,5 kiskanál só,
1 tojás,
100 g cukor.
Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a sóval és a szódabikarbónával. A vajat keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a túrót a tojást, keverjük jól össze, majd gyúrjunk belőle tésztát. Ez a tészta nagyon puha és omlós lesz, készíthetünk töltött süteményeket belőle.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró gombóc málnás
Túró gombóc málnás

Törjük össze a túrót. Keverjük alaposan össze a sóval, a búzadarával,a nyírfacukorral és a tojásokkal. (Én egész tojásokat használtam, nem tetszik a tojáshabos verzió). Tegyük néhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött lángos
Töltött lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea
Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea

To make dough: Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together. Turn to medium and let knead for 5 minutes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros prósza
Szilvalekváros prósza

A tejet felforraljuk a vaníliával. Egy edényben vajat olvasztunk, ízesítjük szegfűszeggel és fahéjjal, majd megpirítjuk benne a kukoricadarát. Felöntjük a forró tejjel, hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk