25 dkg tészta
1-2 evőkanál olaj
10-15 dkg búzadara
csipetnyi só
tálaláshoz porcukor, baracklekvár
Vizet felteszünk forralni, ha forr, beletesszük a tésztát (1 evőkanál sót) és puhára főzzük.
Közben széles lábasban az olajat felhevítjük, beleszórjuk a darát, állandó kevergetés mellett pirítjuk ,csak kapjon szép barna színt.
Majd felöntjük kb. 1,5 dl meleg vízzel .
Alaposan elkeverjük, elzárjuk alatta a hőt, lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni.
A megpuhult darát keverjük át villával.
A megfőtt tésztát leszűrjük és lecsepegtetjük, a darával villa segítségével alaposan összekeverjük, röviden átmelegítjük.
Porcukorral megszórva, (barack)lekvárral azonnal tálaljuk.
Bármilyen lekvárral eheted.
A szilva lekvár serkenti az emésztést.
A padlizsánokat vékonyan felszeletelem, lesózom és egy szűrőtálba teszem egy órára, hogy kieressze a nedvességet, majd szárazra leitatom papírtörlővel. Egy jénaitálba szórom a gnoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük (20 perc). Leszűrjük, még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk, aztán nagy lyukú reszelőn megreszeljük vagy villával apróra...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű