40-50 bodzavirág tányér
3 literes befőttes üveg
1+2 citrom felkarikázva
édesítőszer: nyírfacukor (kb. 30-50 dkg) vagy Update1 Lovely Sweet édesítő (1/3 tubus)
1 tk. citromsav
1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe
2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.
3. Önts a bodzavirágokra annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg. A másik két citromot karikázd fel és tedd szintén az üvegbe.
4. Egy éjszakán át áztasd a virágot, másnap szűrd üvegekbe és dunsztold ki! Így hónapokig friss marad tartósítószer nélkül!
A szörpöd nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így! Arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb lesz így a bodzaszörp.
Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba és forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp. Forrón zárd le az üvegeket, törölközőbe bugyolálva egy napig hagyd dunsztolódni.
Fogyasztáskor, azaz amikor készíted a limonádét, turbózhatsz a szörpön. Ha nem találod elég édesnek vagy savanyúnak, mehet bele citromszelet és plusz édesítő.!
A hozzávalókat vágjuk darabokra, és távolítsuk el a magokat, fás részeket. A feldarabolt gyümölcsöket, a gyömbért és a citromfű- levelet tegyük turmixgépbe, adjuk hozzá a lime lev...
Elkészítési idő:A cukrot megpirítjuk felöntjük 2 dl vízzel és forraljuk míg elolvad a cukor. Beletesszük a capuccinót, a tejszínt és felfőzzük, ha kihűlt beletesszük az alkoholt is.
Elkészítési idő: 30 percTejszínt meg melegítjük , majd félre tesszük . Cukrot karamellizáljuk és hozzákeverjük a meleg tejszínhez. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot + sűrített tejet + kv-t. Felforralj...
Elkészítési idő: