menu

Családireceptkönyv.hu

Bodza szörp cukor nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40-50 bodzavirág tányér

3 literes befőttes üveg

1+2 citrom felkarikázva

édesítőszer: nyírfacukor (kb. 30-50 dkg) vagy Update1 Lovely Sweet édesítő (1/3 tubus)


1 tk. citromsav

Elkészítés:


1. A bodzavirágot megmosás nélkül tedd a befőttesüvegbe

2. Az édesítőt és a citromsavat oldd fel 3 liter vízben. Az egyik citrom levét facsard bele.

3. Önts a bodzavirágokra annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg. A másik két citromot karikázd fel és tedd szintén az üvegbe.

4. Egy éjszakán át áztasd a virágot, másnap szűrd üvegekbe és dunsztold ki! Így hónapokig friss marad tartósítószer nélkül!

A szörpöd nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítetted volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így! Arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb lesz így a bodzaszörp.
Állítsd a lezáratlan szörpös üvegeket vízzel teli lábosba és forrald addig, míg az üvegeken belül gyöngyözni kezd a szörp. Forrón zárd le az üvegeket, törölközőbe bugyolálva egy napig hagyd dunsztolódni.

Fogyasztáskor, azaz amikor készíted a limonádét, turbózhatsz a szörpön. Ha nem találod elég édesnek vagy savanyúnak, mehet bele citromszelet és plusz édesítő.!

Bodza szörp cukor nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chilis-gyömbéres forró csokoládé
Chilis-gyömbéres forró csokoládé

A tejben elkeverjük a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. Felforraljuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét. Poharakba töltjük, a cukorral felvert tejszínhabbal dísz...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Házi Bailyes
Házi Bailyes

A magasabb zsírtartalmú nem növényi alapú tejszínt és a tojást keverd össze jól gépi habverővel, majd add hozzá a rumot a kétféle kapucsínóport és a porcukrot.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi Bailey's
Házi Bailey's

A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 lapacho tea
lapacho tea

A legegyszerűbb módszer, ha egy liter forrásban lévő vízbe két teáskanál fakérget teszünk, majd lassú tűzön 5-10 percig főzzük. Ezután levesszük a lángról, és 20-30 percig pihentet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk