- 250 g étcsokoládé
- 200 g vaj
- 15 ek. cukor
- 4 ek. liszt
- 4 tojás
Melegítsd elő a sütőt (légkeveréses: 180 fok).
Egy nagyobb lábosban, lassú tűzön olvaszd fel a csokoládét és a vajat. Keverd össze egy tálban a cukrot és a lisztet, majd add a vajas csokoládéhoz. Verd fel a tojásokat, és add hozzá a masszához.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Süsd 15-20 percig. Szúrópróbával ellenőrizd, hogy a belseje biztosan átsüljön.
1. A lisztet összekeverjük az élesztővel és a cukorral, egy másik edényben pedig a vizet és a tejet is. Fokozatosan összekeverjük a két egyveleget, és ha nagyjából összeállt, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat majd állni hagyjuk 5 percet. Sütőpapírra szórjuk a kókuszreszeléket és a tésztát kinyújtjuk rajta. Szaggatjuk majd 180 fokon, sütőtől függően kb 15-18 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és 2-3 részletben a to...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKezdjük azzal, hogy elkészítjük az erős espressót, amibe belekeverünk 20 ml rumot. Ezt a kávés-rumos keveréket hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben egy fazékban elkeverünk 100 g eryth...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű