1 nagy dobozos tejföl,
1 nagy hullala(vagy bármilyen hab tejszín),
3 db szép citrom(2-nek a leve és 1-nek a reszelt héja kell)
1 cs vanilliás cukor
kb. fél kg babapiskóta
maximum 7 ek. cukor
A krémhez robot géppel felverem a tejszínt,majd állni hagyom!
A tejfölt a cukorral elkeverem,majd hozzáadom 1 citrom reszelt héját és levét.
Amikor mindkettő krém kész van ,laza mozdulatokkal összekeverjük!
Ha színesíteni/ízesíteni akarom akár rakhatunk bele egy pár csepp szörpöt, dzsemet vagy akármit amit szeret a család!
Ha ezzel kész vagyunk egy tál aljába rétegezzünk egy sor babapiskótát,de tegyünk alá egy kis krémet hogy rendesen megpuhuljon majd. Erre a sorra kenek egy réteg krémet, majd folytatom így a rétegezést. A tetejére bőségesen kenek a krémből.
Díszítésként egy citromot felszeletelek és azzal díszítem tetszés szerint.
Ha kész egy egész estére hűtőbe tesszük és állni hagyjuk!
Azonban ha mégis egyből tállalni akarnánk, a piskótát beáztathatjuk,de ilyenkor készüljünk fel hogy egy idő után elkezd összeesni és "lé" lesz a tepsi alján.
A tésztánál a lisztet, tojást a felfuttatott élesztőt és a sót összedolgozzuk. Tejet adagolunk hozzá mindaddig, míg gyúrhatóvá nem válik és összeáll. Fél órát pihentetjük. A hája...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűjól keverjük ki a tojást, a cukrot, és a lágy margarint. Adjuk hozzá a tejfölt, majd felváltva a tejet, és a sütőporos lisztet is. A masszát öntsük sütőpapíros tepsibe. A massza te...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a cukrot, kakaóport, a margarint és végül a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóiból linzer tésztát készítünk. A kosárkákat zsíradékkal bekenjük és vékonyan belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát a kosárkákba egészen a pereméig...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: Közepes