menu

Családireceptkönyv.hu

Csíkos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg olvasztott margarin
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg darált mandula vagy dió
5 egész tojás
20 dkg porcukor
fél dl rum
1 dl tej
15 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitő
1 csomag sütőpor
2 kanál holland kakaó
1 citrom héja és leve

Elkészítés:


A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem.

Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.

A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.

A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.

Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.

Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar FINOM PITE
FINOM PITE

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madeleine
Madeleine

A tojásokat, a sót, az eritritet és a vaníliaőrleményt robotgéppel sűrű krémes állagúra keverjük ( kb. 5 percig tartson ez a folyamat), majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a kók...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoli Apu
Bögrés almás-zabpelyhes keksz
Bögrés almás-zabpelyhes keksz

Csipp-csupp összekeverni a lisztet a szódabikart, fahéjat, vaníliáscukrot és sót -- félretenni. Előkapunk egy másik edényt, amiben a puha vajat és a tojást, meg a cucut elkeverjük...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk