20 dkg olvasztott margarin
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg darált mandula vagy dió
5 egész tojás
20 dkg porcukor
fél dl rum
1 dl tej
15 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitő
1 csomag sütőpor
2 kanál holland kakaó
1 citrom héja és leve
A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem.
Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.
A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.
Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.
Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát langyos vízben beáztatjuk. A tésztát lobogó-forró, sós vízben megfőzzük (kb. 2-3 perc), majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Elkeverjük a vajjal (a vajat előre felolvasztha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaó kivételével hozzáadjuk a többi alapanyagot. Géppel jól kidagasztjuk a tésztát, ha esetleg túl lágy lenne liszttel javítsuk...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: KözepesA narancs héjának az egyik felét lereszeljük, a másik felét vékony csíkokra vágjuk a díszítéshez, a húsát vágjuk apró kockákra. A tojásokat válasszuk szét, fehérjét tegyük addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű