20 dkg olvasztott margarin
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg darált mandula vagy dió
5 egész tojás
20 dkg porcukor
fél dl rum
1 dl tej
15 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitő
1 csomag sütőpor
2 kanál holland kakaó
1 citrom héja és leve
A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem.
Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.
A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.
A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.
Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.
Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.
Összegyúrjuk és fóliába csomagolva 2 órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt felforrósítjuk, a tepsiket sütőpapírral béleljük. A tésztát lisztezett deszkán kb 3mm vastagra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat, kis gombócokat formázok belőle. Én kicsit ellapítottam, hogy ne kevesebb olajban kelljen kisütni. Forró olajban kisütöm, hamar kész lesz, figyelni kel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kókuszos rész: A cukrot, tejet, pudingot ( étkezési keményítőt) össze keverni és lassú tűzön besűrűsítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, bele keverjük a margarint és utoljára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű