Répatorta
Hozzávalók: 4 db tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 10 dkg mandula, 1 vaniíiás cukor, 1/2 sütőpor, 1 kanál méz, 40 dkg sárgarépa, mazsola, csipet só.
Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral habosra verjük, beletesszük a mézet, a sütőport, a mazsolát, a sót, és jól összekeverjük.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ás hozzáadjuk a masszához, majd a lisztet, és a nagyon vékonyra szeletelt sárgarépát.
Kerek tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Géppel összekeverem a nedves hozzávalókat. Kanállal pedig a szárazat. Falapáttal összekeverem a kettőt. A kapszlikba elosztom a masszát.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük. Nedves kézzel gombócokat formálunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a leszűrt meggylét, ami kb. 3 dl, kiegészítjük a vízzel 5 dl-re. Ebben a pudingport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 8,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral 2 tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével habosra kikeverni, majd belekevertem 1,25 dl tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű