2 csésze liszt
3/4 csésze barna cukor
1/2 csésze apróra vágott tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliás cukor
1/2 csésze dió vagy pekándió
1/2 csésze vaj
1 tubus édes sűrített tej
2 tábla étcsokoládés tortabevonó
Egy tálban a szobahőmérsékletű vajat a cukorral robotgéppel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk belőle. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sűrített tejet, a vaníliás cukrot és tovább keverjük.
Hozzáadjuk a csokoládé darabkákat és a diót. Folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 1 órára.
A keverékből kis golyókat formálunk – ha esetleg ragacsos lenne a tészta, lisztezzük be a kezünket.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tálcára tesszük és a hűtőszekrénybe tesszük, amíg egy kicsit újból visszakeményedik.
Egy mikrózható tálban 30 másodpercekre betéve a mikróban felolvasztjuk az étcsokoládét.
A tojásokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót. Robotgéppel jó habosra kikeverjük. Végül óvatosan, egy fakanál segítségével belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, tejfölt, citrom levet, jól kigyúrjuk, vékonyra 3 mm elnyújtjuk, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Kiszaggatjuk: fej, orr, fülek. Összeállítjuk. Megkenjük tojással, rárakjuk a szemeket, orrlyukakat. Megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű