Tészta:
170 g liszt
1 csipet só
1 dl olaj
fél dl hideg víz
Töltelék:
10 dkg tejcsokoládé (kis darabokra vágva)
5 dkg étcsokoládé (kis darabokra vágva)
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
fél csomag vaníliás cukor
120 g szeletelt dió
Díszítés:
60 g cukor
1,2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
30 g sütőmargarin
2 tojás sárgája
120 g kókuszreszelék
30 g szeletelt dió
Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd alaposan hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan öntjük bele a hideg vizet, és villával addig dolgozzuk össze, amíg össze nem áll a tészta. Gombócba gyúrjuk és folpackba csomagoljuk. 30 percen vagy egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk.
200 fokra melegítjük elő a sütőt. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra sodorjuk a tésztát (nagyjából 3 mm vastagságúra) és egy 22 cm átmérőjű piteformába simítjuk. A forma oldalára is nyomkodunk a tésztából, a peremétől nagyjából 1 centis magasságig. A széleket jól megnyomkodjuk az ujjunkkal. Dupla réteg alufóliával letakarjuk a tésztát és 11-13 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy valamilyen nehezéket teszünk a közepére, például száraz babot vagy rizst.
Ez után levesszük a tésztáról a nehezékeket és a fóliát, majd további 6-8 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 180 fokra csökkentjük a sütő hőfokát.
Mikróban megolvasztjuk a csokikat, majd megkevergetjük. Picit hűtjük. Ebbe belekeverjük a tejszínt, a tojássárgáját a vaníliás cukrot s a diót. Mindezt a tészta közepére öntjük. 16-19 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a massza. Sütőrácson 1 órán át hagyjuk hűlni.
Mindeközben egy serpenyőben összemelegítjük a cukrot, a habtejszínt és a margarint. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félre tesszük.
Egy kis keverőtálban összekeverünk a masszából egy keveset a tojássárgájával, majd visszatesszük a serpenyőbe és 2-3 percig főzzük, addig, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük. Félretesszük. Belekeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
A piténk tetejére öntjük és megszórjuk diódarabkákkal. 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.
12 dkg finomra őrölt kesudiót és 5 dkg kókuszlisztet összegyúrunk 5 dkg vajjal v kókuszzsírral, 2 dkg porítitt xilittel és 1 tojássárgájával , majd a tésztát egy kivehető aljú pite...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két krémet összedolgozzuk + 1 vanília + esetleg rumot is lehet. A gesztenyepürét lereszeljük, 2/3-át a krémhez adjuk, a piskótalapokat megkenjük, a maradék reszelékkel díszítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojás sárgáját, 25 dkg kristály cukorral 10 kanál vízzel, habosra keverünk, adunk hozzá 10 dkg darált diót, 25 dkg lisztet, fél deci rumot, 1 sütőport, és az 5 tojás habját. 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű