Családireceptkönyv.hu

Csokis-diós pite


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:

170 g liszt
1 csipet só
1 dl olaj
fél dl hideg víz

Töltelék:

10 dkg tejcsokoládé (kis darabokra vágva)
5 dkg étcsokoládé (kis darabokra vágva)
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
fél csomag vaníliás cukor
120 g szeletelt dió

Díszítés:

60 g cukor
1,2 dl magas zsírtartalmú habtejszín
30 g sütőmargarin
2 tojás sárgája
120 g kókuszreszelék
30 g szeletelt dió

Elkészítés:



Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd alaposan hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan öntjük bele a hideg vizet, és villával addig dolgozzuk össze, amíg össze nem áll a tészta. Gombócba gyúrjuk és folpackba csomagoljuk. 30 percen vagy egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk.
200 fokra melegítjük elő a sütőt. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra sodorjuk a tésztát (nagyjából 3 mm vastagságúra) és egy 22 cm átmérőjű piteformába simítjuk. A forma oldalára is nyomkodunk a tésztából, a peremétől nagyjából 1 centis magasságig. A széleket jól megnyomkodjuk az ujjunkkal. Dupla réteg alufóliával letakarjuk a tésztát és 11-13 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy valamilyen nehezéket teszünk a közepére, például száraz babot vagy rizst.
Ez után levesszük a tésztáról a nehezékeket és a fóliát, majd további 6-8 percig sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd 180 fokra csökkentjük a sütő hőfokát.
Mikróban megolvasztjuk a csokikat, majd megkevergetjük. Picit hűtjük. Ebbe belekeverjük a tejszínt, a tojássárgáját a vaníliás cukrot s a diót. Mindezt a tészta közepére öntjük. 16-19 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a massza. Sütőrácson 1 órán át hagyjuk hűlni.
Mindeközben egy serpenyőben összemelegítjük a cukrot, a habtejszínt és a margarint. Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félre tesszük.
Egy kis keverőtálban összekeverünk a masszából egy keveset a tojássárgájával, majd visszatesszük a serpenyőbe és 2-3 percig főzzük, addig, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kevergetjük. Félretesszük. Belekeverjük a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot.
A piténk tetejére öntjük és megszórjuk diódarabkákkal. 4 órán keresztül hűtőben tároljuk.

Csokis-diós pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsike
Olasz citrus torta
Olasz citrus torta

Tojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Narancs torta
Narancs torta

A tejfölt kikeverjük a cukorral,utána belereszeljük a narancs héját, a levét kinyomjuk bele, és jaffa szörpöt tesszük bele.A tejszínt habosra keverjük,és a masszához óvatosan hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés erdei gyümölcstorta
Mascarponés erdei gyümölcstorta

A vaníliás pudingot a tejjel megfőzzük.. Amíg még forró a puding belekeverjük a fehér csokit. Hűlni hagyjuk. A mascarponét a porcukorral elkeverjük. A Hullalát habbá verjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tímea
Svájci vajkrém
Svájci vajkrém

A tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk