400 g liszt
150 g cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
30 g vaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
2 tojássárgája
300 ml tej
100 g cukor
2 evőkanál liszt
vaníliaaroma
apróra vágott dió
A tetejére:
150 g csokoládé
1 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. Majd levesszük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, alaposan összekeverjük. A tésztát több részre osztjuk és 4 – 5 mm vastagra nyújtjuk. Ha magas süteményt szeretnénk, a lapokat kettévágjuk és kisebb tepsiben sütjük. A lapokat egy lisztezett tepsi hátoldalán, közép meleg sütőben megsütjük.
Krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával felverjük, beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a tejet és folyamatosan kavargatjuk, vízgőz fölött addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.
Minden lapot megkenünk a krémmel és megszórjuk a dióval, a legfelső lapra a felolvasztott csokoládéból és vajból kapott máz kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát. A tealeveleket a filterből öntsük át egy csészébe, adjuk hozzá a forró vizet. Tegyük f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárga laphoz A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszük,...
Elkészítési idő: 75 Nehézség: Közepes6 tojásból piskóta tésztát készítünk, ketté öntjük. Egyik felébe 3 púpos ek. darált diót keverünk másik fele fehéren marad. Először a diós rész kerül a tepsibe, erre csurgatjuk r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű