Családireceptkönyv.hu

Csokoládés szelet dióval és mézzel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g liszt
150 g cukor
3 evőkanál tej
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
30 g vaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:

2 tojássárgája
300 ml tej
100 g cukor
2 evőkanál liszt
vaníliaaroma
apróra vágott dió
A tetejére:

150 g csokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a liszt és a kakaó kivételével egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. Alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig melegítjük, amíg megváltozik a színe. Majd levesszük és hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, alaposan összekeverjük. A tésztát több részre osztjuk és 4 – 5 mm vastagra nyújtjuk. Ha magas süteményt szeretnénk, a lapokat kettévágjuk és kisebb tepsiben sütjük. A lapokat egy lisztezett tepsi hátoldalán, közép meleg sütőben megsütjük.

Krém: A tojássárgáját a cukorral és a vaníliaaromával felverjük, beletesszük a lisztet, hozzáöntjük a tejet és folyamatosan kavargatjuk, vízgőz fölött addig főzzük, amíg krémes állagú lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzáadjuk a krémhez.

Minden lapot megkenünk a krémmel és megszórjuk a dióval, a legfelső lapra a felolvasztott csokoládéból és vajból kapott máz kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ezerjó süti
Ezerjó süti

A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis túrós rétes
Hamis túrós rétes

--------------------------------- 220°C - 30' sütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Szeder  jégkrém
Szeder jégkrém

A szedert a tejföllel és a cukorral kikeverni. Botmixerrel érdemes dolgozni, hogy krémes legyen, de nem baj, ha maradnak benne gyümölcsdarabok. A tejszínből kemény habot verünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk