Tészta
25 dkg lisz, 1 kk. szódabikarbóna, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 ev.k. olvasztott méz, 1 tojás, + 1sárgája, pici tej a gyúráshoz. "2 lapot sütünk belőle a gáztepsi hátlapján. Krém:
5 dl tej, 2 dl víz, 2 cs. valiliás pudingport felfőzünk, ha kihült 25 dkg margarin, és 15 dkg porcukor keverékével kihabosítjuk. Ezt rátesszük az egyik lapra, majd a tetejére 5 dl Hullala tejszínt felverünk habnak 1 csomag zselatin fixet. Erre mehet a második lap. Máz: 18 dkg margarin, 18 dkg porcukor 1 csomag főzés nélküli karamell, vagy mogyorós pudingpor, ezeket gőz felett sűrűre főzzük , és befedjük vele a krémesünk tetejét. Másnap szeleteljük. Nagyon finom, mutatós, és egyáltalán nem bonyolult. Sok sikert hozzá!
6 tojásból piskótát sütünk. A pudingot a tejben felfőzzük. A rámát a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A piskótát megkenjük barack lekvárral, a babapisk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű