12 dkg porcukor
12 dkg
6 dkg őrölt mandula
4 tojás
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a csokoládés vajkrémhez:
20 dkg porcukor
10 dkg puha vaj
1 evőkanál meleg víz
1 evőkanál kakaópor
Hozzávalók a csokis töltelékhez:
2 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
1,5 evőkanál porcukor
Melegítsd elő a sütőt fokra. Válaszd szét a tojásokat, egyik tálba tedd a fehérjéket, másikba a sárgájákat. Keverd habosra a cukrot a tojások sárgájával, amíg halvány és sűrű nem lesz. Keverd bele az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport.
Habverővel verd fel a tojások fehérjét, amíg kemény nem lesz. Akkor van kész, ha felemeled a habverőt, és a hab szilárd halmokban tapad rá. Óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét a mandulás egyvelegbe, és öntsd bele a tepsibe. Süsd 20-25 percig, amíg meg nem szilárdul.
Elkészítés A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd néhány gyors mozdulattal belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét. A tojás fehérjéből és a kristálycukorb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tortaformát kókuszzsírral kikentem, szórtam bele vágott diót és zabpelyhet, mert a ha megsül és kifordítjuk, ez a teteje. Az összetevőket csak össze kell keverni. Sütési idő: 50...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű