20 dkg durvára vágott dió,
40 dkg cukor,
3 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag ostyalap.
Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban kevergetve felolvasztjuk – de nem pirítjuk meg – a maradék cukrot. Beletöltjük a diót, összekeverjük, majd az előbb elkészített tojásos masszához öntjük. Még egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd lehűtjük. Ezt a krémet két ostyalap közé töltjük, lenyomkodjuk, végül vékony szeletekre vágjuk.
1. A tojások fehérjét 3 ek vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. 2. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA cukrot a vaníliás cukorral, a tojással és a sóval elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lisztet. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha nem szilikon a form...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűTészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Mézet és rámát kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a ráma el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megadott anyagokból linzeralapot készítünk, amit két részre osztva, két lapban kisütünk. 2. A tojásokat habüstben felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és azzal gőz felett sűrű h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz