6 tojásból piskóta
7 ek. kristálycukor
1 ek. vaniliáscukor
3 nagy pohár gyümölcsjoghurt
10 mokkáskanál zselatin (Horváth Rozi) 1 dl vízben felfőzni
1/2 liter habtejszín
Kis adag:
4 tojásból piskóta
1/2 ek.vaniliáscukor
1 nagydob. gyümölcs joghgurt
5mokkáskanáj zselatin
320 ml. habtejszín Közepes tepsi
A tejszínt 1 ek porcukorral jó kemény habbá felverjük. A felmelegített és kicsit lehűlt zselatint a joghurthoz keverjük ehhez pedig a felvert tejszínhabot.
A tepsit amiben a piskótát megsütöttük, kibéleljük folpackkal és a joghurtos masszát beleöntjük a piskótát rátesszük a tetejére.
Normál hűtőben 3-4 órát hűtjük, ha megdermedt kiborítjuk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 lapot sütünk. A krém elkészítése: a margarint a cukorral habosra keverjük. Az 1 dl tejet a liszttel sűrűre főzzük. Majd összekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a cukorral, felöntjük apránként a tejjel, csomómentesre keverjük, beledaraboljuk a mararint, és állandó keverés mellett olyan sűrűre főzzük, hogy az edény falá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű