6 tojásból piskóta
7 ek. kristálycukor
1 ek. vaniliáscukor
3 nagy pohár gyümölcsjoghurt
10 mokkáskanál zselatin (Horváth Rozi) 1 dl vízben felfőzni
1/2 liter habtejszín
Kis adag:
4 tojásból piskóta
1/2 ek.vaniliáscukor
1 nagydob. gyümölcs joghgurt
5mokkáskanáj zselatin
320 ml. habtejszín Közepes tepsi
A tejszínt 1 ek porcukorral jó kemény habbá felverjük. A felmelegített és kicsit lehűlt zselatint a joghurthoz keverjük ehhez pedig a felvert tejszínhabot.
A tepsit amiben a piskótát megsütöttük, kibéleljük folpackkal és a joghurtos masszát beleöntjük a piskótát rátesszük a tetejére.
Normál hűtőben 3-4 órát hűtjük, ha megdermedt kiborítjuk.
A csoda A tejet feltesszük melegedni, és a vajat felkockázva felolvasztjuk benne. Mikor a vaj teljesen felolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Ne ijedjünk meg, a leg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Húsz dkg darált diót 10 dkg sütemény- (piskóta-) morzsával, 5 dkg mazsolával, 5 dkg cukorral, 1/2 csomag vaníliás cukorral összekeverünk. A réteslapot tepsi nagyság...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet, és az olvasztott, de már nem mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes