Családireceptkönyv.hu

Métereskalács


Írta:

Elk. idő: kb 2 óra
Adag: 6 személy
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A sima piskótához:
25 dkg sima liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg cukor, 2,5 dl tej, 3 tojás
5 dkg olvasztott vaj, csipet só

A kakaós piskótához:
22 dkg sima liszt, 3 dkg holland kakaópor, 1 cs. sütőpor, 15 dkg cukor
2,5 dl tej, 3 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, csipet só

A krémhez:
2 cs. puncs ízű pudingpor (főzős), 8 dl tej, 6 ek. cukor, 1 ek. rumaroma
35 dkg vaj, 30 dkg porcukor

A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé, 5-7 dkg vaj, 3 ek. holland kakaópor

Elkészítés:


Először kisütjük a két piskótát. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra, egy 32x10 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral.
A sima piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet. A tésztát beleöntjük a formába, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe és ~25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet. A tésztát beleöntjük a formába, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe és ~25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez 6 dl tejet felforrósítunk. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot, majd felfőzzük a meleg tejben. Ha kész, levesszük a tűzről, kihűtjük. Mikor már nem tűzforró, a puding tetejére fóliát simítsunk, így nem bőrösödik be.
Mikor a piskóták és a puding is kihűlt, kikeverjük a porcukrot a vajjal, rumaromával ízesítjük, majd simára keverjük a pudinggal.
A piskótákat ~1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd elkezdjük összeállítani a süteményt.
A sima és a kakaós piskótát felváltva vesszük, megkenjük krémmel és szépen egymáshoz ragasztjuk a szeleteket.
A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, majd a simára kevert mázzal bevonjuk a süteményt. Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. A süteményt forró vízbe mártott késsel -amit szárazra törlünk- ferdén felszeleteljük.


Métereskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Angelika
Angelika

Kakaós lap készítése: tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habnak verem pici sóval, sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, kakaóport és a...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mákos sütemény citromkrémmel
Mákos sütemény citromkrémmel

A tészta készítése: A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a joghurtot, a tejet, a reszelt citrom héjat és az olajat. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém
Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém

Elkészítés: A mascarponét krémesre keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez kev...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurt torta
Joghurt torta

Joghurt torták .Kóstolnátok?Dr. Oetker Zselatin, étkezési őrölt fehér. Aszpik,joghurt torta gyümölcszselé és kocsonya készítéséhez. 1 tasak = 10 gramm. A tasak tartalma 0,5 liter f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk