A sima piskótához:
25 dkg sima liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg cukor, 2,5 dl tej, 3 tojás
5 dkg olvasztott vaj, csipet só
A kakaós piskótához:
22 dkg sima liszt, 3 dkg holland kakaópor, 1 cs. sütőpor, 15 dkg cukor
2,5 dl tej, 3 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, csipet só
A krémhez:
2 cs. puncs ízű pudingpor (főzős), 8 dl tej, 6 ek. cukor, 1 ek. rumaroma
35 dkg vaj, 30 dkg porcukor
A bevonáshoz:
20 dkg étcsokoládé, 5-7 dkg vaj, 3 ek. holland kakaópor
Először kisütjük a két piskótát. A sütőt előmelegítjük 185 °C-ra, egy 32x10 cm-es kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral.
A sima piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet. A tésztát beleöntjük a formába, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe és ~25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, az olvasztott vajat, csipet sót, a tej felét, elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a maradék tejet. A tésztát beleöntjük a formába, elegyengetjük, majd betesszük az előmelegített sütőbe és ~25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez 6 dl tejet felforrósítunk. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot, majd felfőzzük a meleg tejben. Ha kész, levesszük a tűzről, kihűtjük. Mikor már nem tűzforró, a puding tetejére fóliát simítsunk, így nem bőrösödik be.
Mikor a piskóták és a puding is kihűlt, kikeverjük a porcukrot a vajjal, rumaromával ízesítjük, majd simára keverjük a pudinggal.
A piskótákat ~1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd elkezdjük összeállítani a süteményt.
A sima és a kakaós piskótát felváltva vesszük, megkenjük krémmel és szépen egymáshoz ragasztjuk a szeleteket.
A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, majd a simára kevert mázzal bevonjuk a süteményt. Néhány órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük. A süteményt forró vízbe mártott késsel -amit szárazra törlünk- ferdén felszeleteljük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. 2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. 3...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válasz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű