2,5 dl víz
8 dkg sertészsír vagy vaj
12,5 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10-15 dkg porcukor
A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.
A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából (vagy habzsákot használunk). Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingport 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A töltelékbe 1 lapot eldörzsölünk 1 dl vaníliás tejben, a többi hozzávalót összekeverjük és a két lap közé tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ha megkelt ketté vesszük. Az első tésztát lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk. Kb 2-3 mm vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, majd az egészet összekeverjük. 2. A lisztes keverékhez adjuk a kockára vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes