2,5 dl víz
8 dkg sertészsír vagy vaj
12,5 dkg liszt
4 tojás
1 csipet só
1 teáskanál cukor
a töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
10-15 dkg porcukor
A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.
A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából (vagy habzsákot használunk). Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingport 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük a tejben, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A meggyet egy szűrőn lecsepegtetjük. A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük. A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót keverd ki a vajjal, add hozzá a cukrot, a sót, a lisztet és a sütőport. Tetszés szerint ízesítheted vaníliaaromával, vagy fahéjjal. 2. A tésztát gyúrd össze, formázz be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A lisztet átszitálom a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. 2. A tojásokat kikeverem a cukorral, a tejföllel és az olvasztott vajjal. Összedolgozom a száraz hozzávalókkal (fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét egy kanál tejszínnel gőz fölött felolvasztjuk. Közben a tejet, tejszínnel, vaníliával és egy evőkanál cukorral felforraljuk, de nem főzzük tovább. Hozzáöntjük a csoko...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű