1 cs leveles tészta (Lidl-s tekercses)
2-3 db körte
cukor
fahéj
A tésztát kitekerem, 10x10 cm-s kocka alakúra vágom. (8 db jön ki belőle)
4 sarkánál kicsit bevágom, majd a közepére halmozom az összevágott, cukorral és fahéjjal megszórt körtét.
"Papírforgó" mintára összehajtom a szárait, fogpiszkálóval megtűzöm, megkenem vízzel és megszórom fahéjas cukorral. Forró sütőben pirulásig sütöm. Fahéjas porcukorral megszórva tálalom.
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és kibélelünk vele 2 őzgerincformát. Krém: 4 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Hozzáadunk 10 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverjük a cukorral,lágy margarinnal,hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport,joghurtot,és a citromot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C-on 20-25 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük. Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A túrót a porcukorral egy tálkába öntjük és gépi habverővel jól összedolgozzuk. (Nekem ez nem sikerült egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű