Tészta:
-30 dkg ch mínusz liszt
-5 dkg élelmi rost
-csipet só
-fél csomag sütőpor
-15 dkg vaj
-1 tojás sárgája + 1 egész tojás
-natúr joghurt (amennyit felvesz )kb. 2 nagy ev.
-1 ek 1 :4 -ben cukor
-1 citrom héja.
Én megkentem a kinyújtott tésztát DW Penyigei szilvalekvárral.
Utána ment rá az almás töltelék.
170 fok 40 perc.
Tartottam tőle, megmondom őszintén. Eddig 50 -es lisztet használtam kizárólag.
Az élesztőt a langyos tejjel,pici cukorral fel futtatjuk ,pici cukorral.Dagasztó gépbe rakjuk a többi hozzávalókat az élesztővel könnyű tésztát dagasztunk .Hagyjuk kelni,majd ketté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összekutyulod és egy 25x35-ös tepsiben megsütöd.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVálaszd szét a tojásokat, majd elektromos habverővel a fehérjét verd kemény habbá a cukor felével, és egy kicsit tedd félre. A sárgáját dolgozd össze a maradék cukorral. Addig keve...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű