Tészta:
-30 dkg ch mínusz liszt
-5 dkg élelmi rost
-csipet só
-fél csomag sütőpor
-15 dkg vaj
-1 tojás sárgája + 1 egész tojás
-natúr joghurt (amennyit felvesz )kb. 2 nagy ev.
-1 ek 1 :4 -ben cukor
-1 citrom héja.
Én megkentem a kinyújtott tésztát DW Penyigei szilvalekvárral.
Utána ment rá az almás töltelék.
170 fok 40 perc.
Tartottam tőle, megmondom őszintén. Eddig 50 -es lisztet használtam kizárólag.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 25-30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és egy csipet sót. Robotgéppel jó habosra kikeverjük. Végül óvatosan, egy fakanál segítségével belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk,sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű