Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk, és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenjük meg.
A felolvasztott vajat összedolgozzuk a keksszel, majd 180 fokon 10 percig előmelegített sütőben megsütjük. Én 25 cm tortaformában szoktam sütni. Amíg sül, gyorsan megcsináljuk a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Bélelj ki sütőpapírral egy sütőlapot. 2. Egy közepes lábasba rakd a kókuszcukrot, a mandulatejet, a kakaóport és a kókuszolajat. Alacsony lángon kavargasd folyamatosan 3. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb....
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepesa tésztához a cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük. A sütőport a liszttel összekeverjük és apránként felváltva a tejjel, állandó keverés mellett elkészítjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű