Palacsinta tésztához: (26 cm-es serpenyőben sütve) 6 db palacsintához:
180 g finomliszt
2 dl tej
1,5 dl szódavíz
2 tojás
1 evőkanál étolaj
Töltéshez:
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg karfiol
A mártáshoz:
5 dkg vaj
5 evőkanál liszt
5 dl tej
só
szerecsendió
1 tojás
2 ek tejföl
csipet só
Továbbá:
20 dkg reszelt sajt
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük.
A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
A mártást elkészítjük. A vajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, a tejjel simára keverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és sűrűre felfőzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, a tojással, tejföllel simára keverjük.
A karfiolrózsákat enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
A palacsinták betöltése: a palacsintát megkenjük a mártással, szórunk rá reszelt sajtot, a csirkehúsból teszünk rá, majd a karfiolt és megszórjuk reszelt sajttal. 4-be hajtjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük, mártást csurgatunk rá és megszórjuk reszelt sajttal. A többi palacsintánál is így járunk el.
200 fokra melegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Annyira finom lett, olyan dubarry csirkével töltött palacsinta. Saját találmány.
Összedarabolom a a húst kockákra. A vöröshagymát cikkekre vágom a fokhagymát összezúzom. Kevés mogyoróolajon megpirítom a kesudiót, szép aranybarnára. Majd kiveszem a tálból és fél...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKeverjünk simára 4 tk ketchupot 4 tk olívaolajjal. Forgassunk bele 8 db csirkeszárnyat, sózzuk meg őket, majd rendezzük el sütőtálcán. Süssük 200 fokon 25 percig, azután fordítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt nem szükséges felfuttatni, elég ha a langyos-cukros vízben feloldjuk. Ezután mindent szépen összedolgozunk, hogy egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. (A vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa húst mossuk megtörölgetjük folpackkal letakarva kicsit kiverjük sózzuk borsozzuk mindegyikre egy sonka egy sajtot fektetünk, majd félbe hajtjuk és húsverővel összekalapáljuk őket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű