Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejfölös csirkepörkölt nokedlivel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg csirkecomb
3 fej hagyma
pirospaprika

bors
vegeta
majoránna
5 gerezd fokhagyma
paradicsom
paprika
1 p. tejföl
3 evk. liszt
kevés tej


A nokedlihez:

liszt
tojás
víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágom, a zsírban megpirítom, ráteszem a megmosott húst, lepirítom, majd beleszórom a fűszereket, és fedő alatt, kevés vizet aláöntve készre főzöm.
A fokhagymát belenyomom, majd a tejfölös habarással behabarom. Egyet forralok rajta, majd a nokedlivel tálalom.

A nokedlihez a lisztbe rakom a tojást, kevés vizet, sót, kikeverem, és forrásban levő sós vízbe szaggatom. Amikor feljött a víz tetejére, leszűröm és a pörkölttel tálalom.

Tejfölös csirkepörkölt nokedlivel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kristof
Pulykatokány magyarosan
Avatar Nina Kedvelnék
Pulykatokány magyarosan

A hagymát felvágjuk, dinszteljük bőséges mennyiségű olivaolajon. A pulykacsíkokat hozzáadjuk, addig forgatjuk amíg teljesen fehér nem lesz. Megsózzuk-borsozzuk Hozzáadjuk az alap...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Indiai csirkepörkölt
Indiai csirkepörkölt

Melegítsd fel az 1 dl olajat 1 wokban, és dobd bele a mosott csirkét (én előtte konyharuhával át szoktam törölni, mert különben nagyon fröcsköl). Mehet nagy lángon, forgatva, kb. 7...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Csirkecomb rizses káposztával
Csirkecomb rizses káposztával

A hagymát apróra vágjuk kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a feldarabolt csirkehúst, fehéredésig sütjük, sózzuk borsozzuk. Rátesszük a felszeletelt káposztát is, meghintjük cso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk