1 kg csirkecomb
3 fej hagyma
pirospaprika
só
bors
vegeta
majoránna
5 gerezd fokhagyma
paradicsom
paprika
1 p. tejföl
3 evk. liszt
kevés tej
A nokedlihez:
liszt
tojás
víz
só
A hagymát apróra vágom, a zsírban megpirítom, ráteszem a megmosott húst, lepirítom, majd beleszórom a fűszereket, és fedő alatt, kevés vizet aláöntve készre főzöm.
A fokhagymát belenyomom, majd a tejfölös habarással behabarom. Egyet forralok rajta, majd a nokedlivel tálalom.
A nokedlihez a lisztbe rakom a tojást, kevés vizet, sót, kikeverem, és forrásban levő sós vízbe szaggatom. Amikor feljött a víz tetejére, leszűröm és a pörkölttel tálalom.
1. A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kiolajozott hőálló edénybe halmozzuk. 2. A megtisztított burgonyát ráreszeljük és hozzáadjuk az apró...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, egy kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerrel. A hússzeleteket lisztezzük és kevés olajon átsütjük. A gombamártáshoz a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majorannával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű