Családireceptkönyv.hu

Zöldborsós pulykatokány


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 500 g pulykahús (én pulykatokány húst vásároltam és abból készítettem)
- kb. 3 szelet füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 200 g zöldborsó
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- só

Elkészítés:


◾️A szalonnát felkockázzuk és megsütjük.
◾️A hagymát is kockára vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára és picit pirítjuk rajta.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, amit szintén kicsit megpirítunk, majd a húst, amit fehéredésig sütünk.
◾️Fűszerezzük a paprikával, majorannával, a borssal és a sóval (ezzel vigyázzatok, mert a szalonna is sós).
◾️Felöntjük kb. 50 ml vízzel és párolni kezdjük.
◾️Kb. 1-1,5 óra elteltével (ha már szinte puha a hús) hozzáadjuk a zöldborsót és még 15-20 percet főzzük, hogy a borsó is megpuhuljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tésztával (durum), galuskával, párolt rizzsel tálaljuk.

Zöldborsós pulykatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-mustáros csirkemellsaláta avokádóval
Mézes-mustáros csirkemellsaláta avokádóval

Az olívaolajat összekeverjük a mustárokkal, a mézzel, a sóval, a borssal és zúzott fokhagymával és kb. 2 kanálnyi kivételével az egészet a csirkemellekre öntjük, jól beledörzsöljük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Libasült: igazi karácsonyi specialitás
Libasült: igazi karácsonyi specialitás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával
Brokkoliszószos csirkemell masnitésztával

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk, hagyjuk lecsöpögni. 3 ek olajat hevítünk, amin a husit fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kb. 0,5 dl vízzel, meghintjük a sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell
Sajtos fokhagymás bundában sült csirkemell

A húst szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, belereszeljük a sajtot és a fokhagymát. Az olajat felhevítjük, eközben a húst lisztbe forgatjuk, majd a masszáb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk