- 500 g pulykahús (én pulykatokány húst vásároltam és abból készítettem)
- kb. 3 szelet füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 200 g zöldborsó
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- só
◾️A szalonnát felkockázzuk és megsütjük.
◾️A hagymát is kockára vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára és picit pirítjuk rajta.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, amit szintén kicsit megpirítunk, majd a húst, amit fehéredésig sütünk.
◾️Fűszerezzük a paprikával, majorannával, a borssal és a sóval (ezzel vigyázzatok, mert a szalonna is sós).
◾️Felöntjük kb. 50 ml vízzel és párolni kezdjük.
◾️Kb. 1-1,5 óra elteltével (ha már szinte puha a hús) hozzáadjuk a zöldborsót és még 15-20 percet főzzük, hogy a borsó is megpuhuljon.
Tésztával (durum), galuskával, párolt rizzsel tálaljuk.
A krumplit meghámozom, kb. 1 centis karikákra vágom. A tepsit kizsírozom, lerakom a szeletelt krumplit, hogy befedve az alját. Kicsit megsózom. Rárakom a befűszerezett csirkecombok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg 1 ½ evőkanálnyi olajban amíg áttetsző lesz. Tisztítsuk meg a csirkemellet, és csíkozzuk fel hosszában. Fűszerezzük a húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárait kitörjük. A kalapojat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük őket. A darált pulykacombot és füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a pulykamedalionokat alaposan megtisztitjuk -a hártyás részeket levágjuk -meghintjük sóval .borssal -a mézet - ketchupot +mustárt ősszekeverjük,beleforgatjuk a medalio...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Közepes