- 500 g pulykahús (én pulykatokány húst vásároltam és abból készítettem)
- kb. 3 szelet füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb. 200 g zöldborsó
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- bors
- só
◾️A szalonnát felkockázzuk és megsütjük.
◾️A hagymát is kockára vágjuk, majd rádobjuk a szalonnára és picit pirítjuk rajta.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, amit szintén kicsit megpirítunk, majd a húst, amit fehéredésig sütünk.
◾️Fűszerezzük a paprikával, majorannával, a borssal és a sóval (ezzel vigyázzatok, mert a szalonna is sós).
◾️Felöntjük kb. 50 ml vízzel és párolni kezdjük.
◾️Kb. 1-1,5 óra elteltével (ha már szinte puha a hús) hozzáadjuk a zöldborsót és még 15-20 percet főzzük, hogy a borsó is megpuhuljon.
Tésztával (durum), galuskával, párolt rizzsel tálaljuk.
A csirkemelleket megmossuk, hosszában mindegyikre vágunk egy zsebet. A barackokat félbevágjuk és mindegyik csirkemellbe 3 fél barackot teszünk. A hús külsejét bekenjük sóval és bor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz uborkát keskeny darabokra aprítjuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát az étolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük. Rátesszük a paprikakrémet, bor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egész csirkét kimossuk, és szárazra töröljük. Beáztatjuk a pataki tálat. (min. fél órára) A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk. A gombát apróra vágva hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott csirkemellet felforrósított olajon pirítsd meg, a zöldségeket pedig sós vízben párold meg. Egy tűzálló tálat vékonyan kenj meg olajjal, majd egyenletesen oszd el ben...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű