1 nagyobb vagy két kisebb csirke (lehet készíteni konyhakész csirkeaprólékból és csirkecombból is),
10 dkg füstölt szalonna,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 csokor zöldpetrezselyem,
só, törött bors, 1 evőkanál liszt,
1 citrom,
A citromos szalonnás csirke készítése:
A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk.
Egy tűzálló tál aljára vékony füstöltszalonna szeleteket rakunk, és rárakjuk a csirkedarabokat.
A fehér és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük.
Meghintjük vágott zöldpetrezselyemmel, és lefedve puhára pároljuk.
Ezután levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük.
A megmaradt zöldséges, mártást meghintjük egy evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd szintén áttörjük.
A citrom levével ízesítjük, a tálra szedett csirkére öntjük, és jól átforrósítjuk.
Mellszeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe helyezzük, majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Tetejére tojásos réteg kerüljön. Addig sütjük kb 160 fokon...
Elkészítési idő: 30A kifliket tejfölös tojással megkenjük. 5 perc pihi, majd 3 részre osztjuk 2 lilahagymát dinsztelni + bele a virsli sütni. Kinyújtjuk, mustárral megkenjük, rá a hagyma, virsli.
Elkészítési idő:A csirkemellet vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a reszelt szerecsendióval, majd lisztbe és a tojásba forgatjuk. A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük....
Elkészítési idő: 60-120 percA tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...
Elkészítési idő: 25 perc