25 dkg mascarpone
• 5 dkg fehércsokoládé
• 2-2,5 dl tejszín
• 10 dkg porcukor
• 40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
piskóta tésztát sütök 5 részre felvágom.csoki krémet vagy bármilyen krémet akár pudingot keverek ki amivel megkenem és megszóróm gyümölccsel képek alapján össze állítom a tortát..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy csészényi langyos tejbe keverjük bele a capucino port. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára tegyünk belőle e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy tálba öntjük és jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam), hozzáadjuk a sót, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és belereszeljük a sajt 2/3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát. 3részre osztjuk, vajazott lisztezett tepsibe tesszük az első kinyújtott tésztát. Erre jön meggylekvár majd darált mák, porcukorral elkeverve Erre jön egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű