25 dkg mascarpone
• 5 dkg fehércsokoládé
• 2-2,5 dl tejszín
• 10 dkg porcukor
• 40 dkg eper
A fehércsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.
A mascarponét kikeverjük 5 dkg porcukorral és hozzáadjuk a fehércsokit és a felvert tejszínhabot.
Az eper felét összeturmixoljuk, (én villával nyomkodtam) 5 dkg porcukorral.
Az eper másik felét feldaraboljuk.
Pohárba rétegezzük az epret, krémet és az eperöntetet.
Tegyük hűtőbe fogyasztás előtt!
A vajat kicsit megolvasztottam, apránként hozzáöntöttem a habtejszínt (magas zsiradéktartalmút, pl 35%-os), a cukrot és kézi habverővel habosra kevertem. Beletettem a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromkrém: A tejet és a habtejszínt öntsük egy kis lábasba, reszeljük bele 1 vagy 2 citrom héját (attól függően, mekkora a citrom és mennyire szeretnénk citromosra). Tegyük a l...
Elkészítési idő: 1 óra + 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk,a lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral és kakaóporral. A tojásfehérjéket felverjük,majd az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű