Tészta:
50 dkg. liszt,
20 dkg. zsír, v. margarin,
15 dkg. porcukor,
2 db. tojás sárgája,
1 cs.sütőpor,
1 db. citrom reszelt héja,
1kk. só.
Töltelék:
1 kg.túró,
2 kis pohár tejföl,-száraz volt a túró,
15 dkg. porcukor,
3 ek. búzadara,
3 cs. vanilin cukor,
1 db. citrom reszelt héja.
Tetejére:
3 db.tojásfehérje,
25 dkg. folyékony lekvár, v. dzsem,
15 dkg.porcukor.
A linzertésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit.Előmelegített forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük. Közben a töltelékhez az áttört túróhoz , hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt. Felkenjük ezután a már nem túl forró tésztára. A sütőbe visszatoljuk, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul. Amíg a túrós linzer sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és habzsákba tesszük. A sütőből kivett tésztára kenjük a dzsemet, v. lekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére. Ezután már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe amíg a hab rászárad a tetejére. Amikor kihűlt akkor szeleteljük. Kicsit munkás süti de megéri, mert nagyon finom. A tepsi: 35x30 cm.
Jó étvágyat kívánok.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrokat, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, kakaóport, édesítőt, kekszfűszert elkeverjük. A meghámozott cukkinit aprítógépben összeaprítjuk (vagy lereszeljük), hozzáadjuk az olajat, vizet, citromlevet majd a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verek, beleszórom a porcukrot, a vaníliás cukrot, és gőz fölött együtt még keményebbre verem. Kicsit hűlni hagyom, majd a langyos habba belekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes